Me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na

Me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na

Aubergine met kaas

Aubergine is een groente die steeds meer raakt ingeburgerd. En terecht. Het is een heerlijke, mediterraanse groente. En dit gerecht geeft je echt een vakantie-gevoel. Zeker wanneer je weleens in Griekenland bent geweest. Daar heb je vast en zeker weleens moussaka gegeten. Dat is dit niet. Melanzane alla parmigiana is een Italiaans gerecht. Mijn variatie is niet hetzelfde als de Italiaanse versie. Maakt niet uit. Hij viel in de smaak en dan is het goed genoeg voor de website. ;-) 
Dit recept is koolhydraatarm. 
Me­lan­za­ne al­la par­mi­gi­a­na
Melanzane alla parmigiana is een Italiaans gerecht.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?

  • 1 aubergine
  • 2 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 5 grote tomaten
  • ½ courgette
  • verse Majoraan
  • verse Rozemarijn
  • versgemalen peper
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 2 eetlepels geitenkaas - kaasbolletjes
Zo bereid je het!

  1. Verwarm de oven voor op 225° Celsius.
  2. Was de aubergine. Snijd in de lengte in zo dun mogelijke plakken. 
  3. Leg de kontjes apart.
  4. Leg de andere plakken op een ovenbakplaat. Snijd het vruchtvlees met een scherp mes in. Besmeer de plakken met één eetlepel olie. 
  5. Schuif de bakplaat in de oven tot de plakken gaar zijn. Ongeveer 20 minuten. 
  6. Verwarm de andere eetlepel olie in een hapjespan. 
  7. Pel de ui en snipper hem fijn. Doe in de pan bij de olie. 
  8. Pel de knoflook. Snipper hem fijn en doe bij de ui in de olie. Laat zachtjes bakken. 
  9. Was de paprika. Halveren en verwijder zaad en -lijsten. Snijd dan in blokjes en doe bij de ui in de pan. Laat rustig fruiten. 
  10. Was de peper. Halveren en verwijder het zaad en de -lijsten. Snipper fijn en doe bij de ui-paprika in de pan. 
  11. Was de tomaten. Halveren en verwijder de steelaanzet. Snijd de rest in blokjes. Doe in de pan bij de ui-paprika. Schep zo nu en dan om. Laat rustig pruttelen. 
  12. Snijd van de kontjes van de aubergine blokjes en doe ook in de pan. 
  13. Maak van de courgette, courgetti met een groenteslijper of snijd het heel fijn. Doe in de pan bij de groente. 
  14. Wanneer de groenten gaar zijn, snijd dan de kruiden zo fijn mogelijk. Doe bij de groenten in de pan. 
  15. Haal de aubergine uit de oven, wanneer deze gaar is en licht gekleurd. 
  16. Schep de tomatensaus in een ovenschaal. Leg daarop de gare plakken aubergine. Verdeel de mozzarella en de geitenkaas erop.
  17. Maal er peper over en zet de schaal ± 20 minuten in de oven. 
  18. En dan... AAN TAFEL!

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

This is the English version of the recipe
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: