24 uur uit ons leven

Een dag uit mijn huidige leven

Hoe ziet mijn dag eruit

In het verleden had ik een plan. Het leek mij een geweldig plan. En dat is het nog steeds in mijn hoofd. Alleen de uitvoering is om diverse redenen nog niet gelukt.


Een deel van het plan is wel gelukt. En dat is vroeger met pensioen gaan. Want manlief en ik zagen het niet zitten om tot onze 67ste en nog wat maanden te werken. Ons eigen vroegpensioen gaf een ander voordeel. Door mijn ziekte kon manlief  zonder problemen en gezeur met een baas mij naar het ziekenhuis rijden en thuis ondersteunen. Ondertussen is ons leven in rustiger vaarwater gekomen. Wij keutelen de dag door met zijn tweetjes. Lees verder wat wij doen met zijn tweetjes


24 uur uit mijn leven


We beginnen in bed

Omdat we niet meer vroeg uit bed hoeven, zijn we automatisch wat later naar bed gegaan. Meestal gaan we zo rond 23.30 uur slapen. Ik heb dan al heerlijk een tijdje liggen lezen. Voor het lezen heb ik mijn tandengepoetst en dan doe ik ook wat extra oefeningen. Het licht gaat uit en tussen 08.15 en 09.00 uur gaat het weer aan. Zeker in het winterseizoen. Het is buiten nog donker en vooral koud. Dus waarom zouden we eerder opstaan. Ik begin de dag met een halve liter water en manlief met het uitruimen van de vaatwasser.

Dan op naar de koffie en het nos nieuws. Dat begint met nieuw nieuws, daarna volgt ook nog oud nieuws. Zo slecht eigenlijk. De kwebbeldames van WNL kan ik niet aanhoren qua geluid, dus het geluid staat steevast zacht. En verder naar...


Het ontbijt

Het ontbijt is voor ons belangrijk. Eigenlijk voor iedereen, maar daar gaat het nu niet over. We doen dit samen. Ik vul de kommen met havermout, lijnzaad, pompoenpitten en rozijntjes. Alles biologisch. 100 milliliter heet water erop en dan in de airfryer. Vijf minuten op 135 graden. Daarna nog 150 milliliter biologische Griekse yoghurt. Ondertussen heb ik het fruit schoongemaakt en kleingesneden en dat gaat in dezelfde kom als de granen en yoghurt. Het fruit wisselt, dat is afhankelijk van de seizoenen. Dit ontbijt is echt een vuller en geeft ook brandstof. Tot de lunch zitten we vol. En door met koffie...


De rest van de morgen

Na het ontbijt kijken we nog naar Hart van Nederland en dan gaat de tv uit en radio aan. Met onze tablets op de grote eettafel doen wij ons eigen ding. Ik ga kijken hoeveel bezoekers ik heb gehad op mijn website de dag ervoor. Het getal is niet schrikbarend, maar ik vind het toch leuk om te bekijken. Daarna ga ik de kranten scannen en nog een kop koffie. En schrijf wat op de socials.


Wandelen

Iedere dag proberen we zeker 40 minuten te wandelen. Bij mooi weer maken we een langere ronde. De hele dag op onze gat zitten is niet wat wij echt leuk vinden. Hebben we nooit prettig gevonden, ook niet toen we nog werkten. Ook toen maakten wij iedere dag een stevige wandeling. We gaan niet wandelen wanneer het de hele dag plenst, maar is het een dag met buien gaan we tussen de buien door. Met het risico op een nat pak, dat dan weer wel. Na de wandeling is het tijd voor thee en nog wat toetsenbord gerammel. Ik probeer nog een recept online te zetten of een kort artikel/verhaal/blog.

En zo kabbelen we door naar de lunch.


Lunchtijd

Die is vaak tussen 13.00 uur en 14.00 uur. Twee boterhammen voor ieder. Met thee en noodzakelijke medicatie. Voor mij is dat een product voor goede darmwerking en vitamine D. En dan is het in de herfst/winter banktijd met, sinds kort Netflix. We lopen wat achter met de bekende series. Onderlaatst hebben we via Ziggo-series naar Billions gekeken. Is een aanrader. En nu via Netflix House of Cards. Ik schreef het al, we lopen wat achter met de bekende programma's. Terwijl de tv aanstaat ben ik bezig met diamond painting of ik speel een suf spelletje. Tussendoor ben ik in de keuken aan het werk voor het avondeten. De ene keer is het een gerecht uit de slowcooker, de andere keer is het een snelle maaltijd. Maar altijd met verse producten en het liefst uit eigen keuken.


Wat eten we vandaag

Iedere dag probeer ik iets anders op tafel te zetten. Eigenlijk probeer ik dat het hele jaar rond. De variatie in het ontbijt zit hem in het fruit. Dat varieert met de seizoenen mee. Het brood met de lunch is bijna altijd kaas of gebakken ei en iets zoets. Dat kan zijn, pindakaas, appelstroop of chocoladepasta.  Over die chocoladepasta, die kan ik alleen maar kopen in de Lidl tijdens de feestdagen. En dan nog de smaak die niet gangbaar is. Dus daar is weinig van. Onze voorraad is comfortabel momenteel. We redden het wel tot de volgende kerst. Het avondeten is zeer verschillend. Dat vind ik belangrijker dan steeds een ander ontbijt. Zelf vind ik het leuk om steeds iets anders op tafel te zetten. Ik moet er wel bij vertellen dat wij bijna alles eten. En dan ook nog hetzelfde. Dat is wel fijn. Want ik moet er niet aan denken om twee potjes te koken. En ja, ik weet wat zijn favoriete gerechten zijn. Daar houd ik uiteraard rekening mee. En toevallig vind ik dat ook erg lekker. Door mijn ziekzijn heb ik aanpassingen moeten doorvoeren. Zo was ik nooit van de gesneden groentepakketten. Nu koop ik ze regelmatig. Daarbij, in de Lidl kan ik deze pakketten vaak kopen met extra korting via de app. Er zijn dagen dat mijn energielevel erg laag is. Dan komen die pakketten uit. Ik vries ze soms ook in. Zo'n voorraad is handig voor noodgevallen. En na het eten weer naar de heerlijke luie bank.


Thee met koek en chocolade

Inderdaad, in de avond drinken wij thee. En daar eten wij een kokosmakroon, een grote gehalveerd en een stukje extra pure chocolade. En we kijken dan weer tv. Wat we kijken is heel divers. Maar het 6 uur nieuws en dan 1 vandaag is standaard. Is ons ergermomentje. Daarna Binnenstebuiten en dan is het vaak weer klaar. Veel programma's nemen we op. Behalve wie is de Mol, ik vertrek en heel Holland bakt. Die kijken we direct. Anders lezen via de socials al wat er is gebeurd. En dan naar bed...


De dag is rond

Natuurlijk doen we in de lente/zomer op mooie dagen iets anders dan bankhangen en tv kijken. Tussendoor doen we ook huishoudelijke klussen, zoals de was opruimen en schoonmaakwerk. Maar daar zijn we geen uren mee bezig. Dat gaat zo ongemerkt dat het de moeite niet loont om het in ons dagschema te benoemen. Dus nee, we vervuilen niet, mocht je je daar zorgen om maken. En nee, we vervelen ons niet. Het is lummelen en keutelen en het bevalt ons prima. En in het weekend gaan we vaak op pad voor koffie met wat lekkers. Noem het saai. Maar ons leven is door mijn ziekte al spannend en meeslepend voldoende. Dan is rust een zegen.

24 uur uit ons leven - doneerknop daniel den hoed fonds

Wil je meer verhalen lezen

Dat kan uiteraard. Klik hier voor de verzamelpagina en lees rustig verder. Er zit niet alleen variatie in mijn recepten. Maar ook in mijn verhalen. Korte maar ook lange verhalen. De één is een moord- of wraakverhaal. De andere is wat luchtiger. Veel leesplezier

Neem contact met ons op

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen
Share by: