Op de achterflap staat dat het haar verhaal is. Maar is het waargebeurd of niet? Bestaat Carmen echt? Daar ben ik nog steeds niet over uit.
De omslag triggerde mij om dit boek te lenen in de bieb. Ik ben zelf foodblogger, zoals u lezers van mijn website inmiddels doorhebben. Koken is dan ook een grote hobby van mij. Dus dit boek moest ik lezen van mezelf. Ik vermoedde dat de verhalen gelardeerd zouden zijn met recepten. Natuurlijk stonden er recepten in en kooktips. Dus ik werd niet teleurgesteld. Het is tevens ook zo dat de titel tweeledig kan worden uitgelegd. Want regelmatig bereiken de gebeurtenissen een kookpunt.
Ja! Dat zou ik zeker doen. Want net als ieder boek, uitgegeven door de Crime Compagnie, is het een heerlijk en goed leesbaar boek. Het verhaal is spannend en wordt nooit saai. Daarnaast vind ik dat Nederlandse schrijvers best wat meer credits mogen krijgen. Anders geschreven - lezers. Tijdens het lezen werd ik toch een paar keer op het verkeerde been gezet. En dat is altijd prettig, vind ik. De taal is ook makkelijk. Geen moeilijke woorden, dus voor een groot publiek leesbaar.
In het boek worden wat bereidingswijzen uitgelegd van gerechten die Carmen maakt. In 1 ervan wordt geschaafde amandelen gebruikt. Carmen zegt dat je die amandelen zelf moet schaven. Ik zeg niet doen. Je bent een eeuwigheid bezig en die geschaafde zijn net zo goed. Nog een reden waarom ik die geschaafde koop. Omdat ik mijn vingertoppen wil behouden. ;-)
De schrijfster van het boek is Carmen Prins. Het boek is uitgegeven door Crime Compagnie
Isbn: 9789461093998
Klik hier voor de pagina waar je het boek direct kan bestellen.
Hier staan linken naar eerdere boekbesprekingen.