Huzarensalade recept rundvlees

Huzarensalade

van nieuwe aardappelen en rundvlees

Het rundvlees had ik eerst zelf gegaard in de hooimadam. 
rundvlees huzarensalade

Een hooimadam is een moderne variant op de hooikist. Natuurlijk kan je de pan ook in bed zetten. Of in een dekbed wikkelen. Maar zelf houd ik die zaken graag gescheiden. 
Tenslotte zitten in bedden weer beestjes die je liever niet in je eten wilt. Het idee alleen al. 
Het vlees heb ik eerst aan de kook gebracht met 1 liter water en 2 biologische gistvrije groentebouillonblokjes.  

Let op, maak je deze salade met rundvlees. Houd dan rekening ermee dat je vlees één dag van te voren gaart. Het moet tenslotte koud zijn. 
Huzarensalade recept met rundvlees
Let op, maak je deze salade met rundvlees. Houd dan rekening ermee dat je vlees één dag van te voren gaart. Het moet tenslotte koud zijn.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Salade met champignons en feta

Champignons rauw gegaard in citrussap. Lekker zoutig dankzij de feta.  

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?

  • 3 grote of 6 kleine vastkokende aardappelen
  • 250 gram gaar rundvlees (kan ook corned beef zijn of hamblokjes)
  • 1 blikje wortelen en doperwten
  • 4 augurken
  • 100 gram gekleurde cherry-tomaten
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 1 dopje witte wijnazijn
  • 4 bosuitjes
  • 2 gekookte eieren
  • 1 zak rucola 
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • paprikapoeder
  • vers gemalen peper
Zo bereid je het!

  1. Schil de aardappelen. Wassen en snijd ze dan in kleine dobbelstenen. 
  2. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken. Test of jij ze gaar genoeg vind. Afgieten en af laten koelen. Doe in een grote kom.
  3. Pluis het vlees uit of snijd de corned beef, of ham in blokjes. Doe bij de aardappelblokjes in de schaal. 
  4. Giet de inhoud van het blikje af. Snijd de wortelen in kleine stukken. Doe in de grote schaal.
  5. Snijd de augurken in stukjes en doe ook in de schaal. 
  6. Snijd de tomaten in stukjes of plakjes en doe in de schaal. 
  7. Schep alles voorzichtig om. 
  8. Meng de crème fraîche en wijnazijn door het vlees-aardappel-groente-mengsel. 
  9. Verwijder van de bosuitjes de worteltjes. Verwijder de buitenste bladeren en de lelijke bovenkant. Snijd de rest in stukjes. Meng het meeste door de salade. Bewaar wat voor de garnering. 
  10. Pel de gekookte eieren en snijd in stukjes. 
  11. Leg de inhoud van de zak rucola op een grote serveerschaal. 
  12. Druppel er de olie over. 
  13. Verdeel de huzarensalade over de rucola. 
  14. Leg de stukjes ei erop en daarop de mayonaise. 
  15. Strooi de paprikapoeder erover en naar smaak versgemalen peper. 

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Russian salade
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: