Groene asperges met gorgonzola-saus

19-05-2021

Groene asperges met gorgonzola-saus


Groene asperges met gorgonzola-saus

Groene asperges met gorgonzola-saus


Salie

Zelf heb ik heerlijke salie in de tuin staan. Salie is een kruid die je in je tuin moet hebben. Niet alleen om mee te koken. Maar je kan er ook thee van trekken. Of salie-olie maken.


Bij de saus

Ik gebruikte het door of bij de saus. Maar net hoe je het wilt noemen. De salie smaakte heerlijk bij de blauwe kaas en over de asperges.

 

Tomatensalade met basilicum 

Bij de asperges heb ik nog een tomatensalade geserveerd. Het maakte deze maaltijd wat minder machtig. Tomaat geeft altijd een frisje zoals dat wordt gezegd.


Pasta

Meneer en ik zijn dol op pasta. En de pasta maakte deze maaltijd helemaal af. Het was echt genieten. Helaas is het geen lekker buiten-eetweer. Het is niet anders.


Scrol naar beneden voor de tekst van het recept


Maar je kan er ook thee van trekken. Of salie-olie maken. 

Recept staat onder deze foto.

Groene asperges met gorgonzola-saus

Wat heb je nodig?

 


  • 400 gram groene asperges
  • 1 el olie
  • peper
  • 15 gr verse salie of 1 tl gedroogde salie
  • 100 gram gorgonzola
  • 1 el roomboter

















 

Zo bereid je het!



  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Was de asperges, dep droog en breek van de onderkant een stukje af ter grootte van 2,5 cm.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de asperges lichtbruin. Leg ze in een ovenschaal en maal er royaal en naar eigen smaak en inzicht peper over.
  4. Snijd de verse salie in reepjes en strooi over de asperges. Leg er stukjes kaas op en de boter.
  5. Zet de schaal in de oven en laat de kaas smelten ongeveer 15 minuten.
  6. Serveer heet.. 















Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Groene asperges en kip met oortjespasta

Nog een recept met groene asperges en pasta. Deze keer oortjespasta. Lekker joh. De kip erbij maakte het een complete maaltijd. 

Klik hier voor de pagina.

Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: