Husselpot met zwarte bonen en geitenkaas


29-12-2023 

 Husselpot met zwarte bonen en geitenkaas

 

Foodblogswap

Ik kook graag. Maar dat weten jullie al. Vaak laat ik me inspireren door de producten die ik in mijn koelkast heb. En soms komt het samen met de foodblogswap.


Wat is dat foodblogswap?

Dat zou je kunnen weten wanneer je vaker op mijn blog kijk. Iedere maand probeer ik mee te doen. De groep ik klein maar fijn. We krijgen het steeds weer voor elkaar om elkaar te inspireren. Deze maand was ik gekoppeld aan Elsa's Seizoenenblog

Het is trouwens zeer de moeite waard om daar eens rond te neuzen. Er staat echt van alles op wat met de seizoenen te maken heeft. Niet alleen eten. 


Spek en bonen

Gebakken spek gaat zo lekker samen met peulvruchten. Deze keer had ik een blikje zwarte bonen. Inderdaad, zelf bonen weken en koken is goedkoper en lekkerder. Maar sinds ik ziek ben kies ik voor de gulden middenweg. En dat zijn bonen uit blik. Er moet tenslotte goed gegeten worden. Op de website van Elsa zag ik een heerlijke Portugese bonenschotel. Deze is te bewerkelijk voor mij, dus ik maakte het recept flink anders. Niet al te veel vlees, maar wel spek. En eerlijk iets minder pit. 


Rondje koelkast

Soms voordat ik ga koken doe ik een rondje koelkast. Ik ben dol op gezonde voorraad. En met een kropje Little gem kan ik veel doen. Het geeft net dat knapperige aan schotel of op een broodje. In deze bonenschotel smaakte het ook heerlijk. Ik heb het trouwens bereid in de GTG Russell Hobbs Multicooker. Hiervoor gebruik ik de schroeistand.


Geitenkaas

Zachte geitenkaas vind ik ook heerlijk om te hebben in mijn koelkast. Kaas in het algemeen eigenlijk. Het is een prima eiwitaanvulling. Lekker wat op een gebakken ei, of geraspt door pasta. Heerlijk. Zout kan je achterwege laten. Dat geeft de kaas wel. En smaak natuurlijk. In deze schotel smolt de zachte geitenkaas uiteindelijk en gemengd door de warme bonenschotel werd het net een sausje. Deze foodblogswap kwam als een geschenk. Want nu kan ik deze lekkere bonenschotel met jullie delen. 



Klik hier voor het recept op Elsa's seizoenenblog

Tekst, recept en meer foto's vind je onder deze foto!

Zwarte bonen husselpot met geitenkaas
Schroeistand Russell Hobbs multicooker

Recept is voor 2 personen


Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Ik ben dol op gezonde voorraad

Wat heb je nodig?

 


  • 75 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • 2 paprika's
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel Euroma kruiden bonenschotel - glazen potje
  • middelgroot blik met zwarte bonen
  • 1 krop little gem
  • 2 tomaten
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • vers gemalen zwarte peper












Zo bereid je het!


  1. Schakel de multicooker in of zet een hapjespan op een hittebron. Het werkt allebei hetzelfde.
  2. Doe de spekblokjes in de pan en laat rustig uitbakken.
  3. Pel en snipper de ui. Doe bij de spekblokjes en laat zachtjes meebakken. 
  4. Was de paprika's. Halveren en verwijder de zaad en -lijsten.
  5. Snijd de paprika's in niet te kleine stukken.
  6. Doe  in de pan en laat rustig meebakken en garen.
  7. Veeg of borstel de champignons schoon. Snijd in stukken en laat ook rustig meebakken. 
  8. Voeg de kruiden toe. Omscheppen en leg een deksel op de pan. Laat zo 5 minuten staan. 
  9. Giet de bonen af en laat uitlekken.
  10. Roer de groenten in de pan om en voeg de bonen toe. Laat goed warm worden op getemperde hittebron. Voeg eventueel een beetje vocht toe.
  11. Verwijder van de little gem de stronk en lelijke buitenst e bladeren. 
  12. Halveer dan de krop en snijd in stukken. Voeg dit bij de bonenschotel. 
  13. Schakel de hittebron uit. 
  14. Was de tomaten en snijd in stukken. Doe in de pan. Doorscheppen.
  15. Verdeel de schotel over twee borden. 
  16. Leg de geitenkaas erop en maal er de peper over. 
  17. En dan...AAN TAFEL 🌶🥓🍽

Meer recepten uit de gtg Russell Hobbs

    Wil je mij wat vragen? Dat kan via dit formulier

    Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

    Uiteraard kan je  ook op mijn facebookpagina reageren.


    Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.

    Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


    Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

    Liken is delen.
    Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
    Dank je wel! 

    Delen mag, graag zelfs...

    Even een opmerking. 
    Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
    #nospon

    Share by: