'
Ik kook graag. Maar dat weten jullie al. Vaak laat ik me inspireren door de producten die ik in mijn koelkast heb. En soms komt het samen met de foodblogswap.
Dat zou je kunnen weten wanneer je vaker op mijn blog kijk. Iedere maand probeer ik mee te doen. De groep ik klein maar fijn. We krijgen het steeds weer voor elkaar om elkaar te inspireren. Deze maand was ik gekoppeld aan Elsa's Seizoenenblog
Het is trouwens zeer de moeite waard om daar eens rond te neuzen. Er staat echt van alles op wat met de seizoenen te maken heeft. Niet alleen eten.
Gebakken spek gaat zo lekker samen met peulvruchten. Deze keer had ik een blikje zwarte bonen. Inderdaad, zelf bonen weken en koken is goedkoper en lekkerder. Maar sinds ik ziek ben kies ik voor de gulden middenweg. En dat zijn bonen uit blik. Er moet tenslotte goed gegeten worden. Op de website van Elsa zag ik een heerlijke Portugese bonenschotel. Deze is te bewerkelijk voor mij, dus ik maakte het recept flink anders. Niet al te veel vlees, maar wel spek. En eerlijk iets minder pit.
Soms voordat ik ga koken doe ik een rondje koelkast. Ik ben dol op gezonde voorraad. En met een kropje Little gem kan ik veel doen. Het geeft net dat knapperige aan schotel of op een broodje. In deze bonenschotel smaakte het ook heerlijk. Ik heb het trouwens bereid in de GTG Russell Hobbs Multicooker. Hiervoor gebruik ik de schroeistand.
Zachte geitenkaas vind ik ook heerlijk om te hebben in mijn koelkast. Kaas in het algemeen eigenlijk. Het is een prima eiwitaanvulling. Lekker wat op een gebakken ei, of geraspt door pasta. Heerlijk. Zout kan je achterwege laten. Dat geeft de kaas wel. En smaak natuurlijk. In deze schotel smolt de zachte geitenkaas uiteindelijk en gemengd door de warme bonenschotel werd het net een sausje. Deze foodblogswap kwam als een geschenk. Want nu kan ik deze lekkere bonenschotel met jullie delen.
Tekst, recept en meer foto's vind je onder deze foto!
Recept is voor 2 personen
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Ik ben dol op gezonde voorraad
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Uiteraard kan je ook op mijn facebookpagina reageren.
Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!