Kip met kousenband en zilvervliesrijst

16-03-2021

Kip met kousenband en zilvervliesrijst

Kip met kousenband en zilvervliesrijst

Kip met kousenband en zilvervliesrijst


Kouseband

In de Surinaamse keuken wordt kousenband gegeten. En omdat ik er veel over heb gehoord en het zag liggen in de winkel heb ik het gekocht. Want uiteraard wilde ik dit zelf uitproberen.


Oorsprong kousenband

Volgens wikipedia wordt deze groente gekweekt in tropische Aziatische gebieden en Zuid-Amerika. Het vermoeden bestaat dat de oorsprong in tropisch Afrika ligt.


Lange peul

Kousenband is een lange, groene peul. Hij lijkt op een uit de kluiten gegroeide sperzieboon. Zo kan je hem ook bereiden. Wassen, puntjes eraf en klein snijden. Dan koken.


Aziatische dinsdag

Omdat ik regelmatig Aziatisch kook op mijn manier, heb ik de kousenband uitgeprobeerd. De smaak was lekker. Omdat niet overal kousenband te koop is kan je ook sperziebonen kiezen.

Hij lijkt op een uit de kluiten gegroeide sperzieboon.

Kip met kousenband en zilvervliesrijst
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Kip met bami

Soms is bami lekker, dan weer rijst. Dit is een recept van kip met bami. Wel met andere specerijen en kruiderijen. 


Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?


 

  • 500 gram kousenband
  • 135 gram zilvervliesrijst
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel of meer naar smaak - Thai green curry
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 250 gram kipfilet, biologisch en/of met sterren of vegetarische wokstukjes
  • 150 milliliter kokosmelk
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's voor de chrunch


 

Zo bereid je het!


 

  1. Spoel de kousenband schoon onder stromend water.
  2. Verwijder de puntjes en snijd de kousenband in stukjes.
  3. Kook gaar in ongeveer 12 minuten. Afgieten na die tijd.
  4. Kook de zilvervliesrijst gaar met twee keer zoveel water als rijst.
  5. Verwarm terwijl de kouseband kookt de olie in een wok of ruime bakpan.
  6. Voeg de Thai green curry direct toe.
  7. Pel en snipper de uien.
  8. Zodra de curry gaat geuren voeg dan de gesnipperde uien toe.
  9. Pel en snipper de knoflook. Doe ook in de pan bij de curry.
  10. Was het pepertje. Halveren en verwijder zaad en -lijsten. Snijd dan fijn. Gebruik zoveel als jij dat lekker vind.
  11. Snijd de kipfilet in repen en doe ook in de pan bij de curry.
  12. Bak de kip al omscheppend bruin aan alle kanten.
  13. Blus af met het kokosmelk. Temper de hittebron en laat de kip gaar worden.
  14. Meng dan met de gare kousenband en rijst.
  15. Schep de pinda's erdoor.
  16. En dan...AAN TAFEL. 





Klik op de button hiernaast om de tekst te downloaden van dit recept.


Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: