Panzanella

Panzanella

Salade met oud brood

Oud brood is niet goed voor eendjes. Vaak blijft er brood in het gras of in de sloten achter. Daar zijn ratten dol op. En die willen we niet in grote getale hebben. Daar komen ziekten van.



Maar wat dan met oud brood? Eigenlijk kan ik beter schrijven, hoe voorkom ik oud brood? Het antwoord ligt voor de hand en de oplossing staat in iedere keuken. Een vriezer. Huh! Ja... Vries je brood in en haal er iedere dag uit wat je nodig hebt. Moet je iedere morgen broodpakketjes maken voor de kinderen of naar je werk? Maak die van te voren. Sticker op de verpakking met de naam en eventueel de dag en je hebt 's morgens wat meer rust. Lekker toch, rustig de dag starten.



Omdat ik deze salade wilde maken heb ik bewust het brood oud laten worden. Is geen straf geweest kan ik verklappen.



Geloof me, dit is echt een hitteplan-salade. Vers en snel op tafel. Met maar een paar ingrediënten. Grote Romana sla, tomaten, oud brood, tonijn uit blik en kaas die jij wilt. Ik had kaas met tomaten en kruiden van de kaasboerderij bij mij in de buurt. Die koop ik in de Jumbo. Er zitten geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen in. Een grote pré.



O ja, schrik niet van de hoeveelheid balsamico-azijn. Het brood heeft het echt nodig om zacht te worden en smaak te krijgen. De korsten heb ik aan het brood laten zitten. Die zijn ook gewoon lekker zacht geworden. 

Panzanella

Omdat ik deze salade wilde maken heb ik bewust het brood oud laten worden. 

Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Ratatouille

Ratatouille is ook zo'n heerlijk zomers gerecht. Ik vond een heerlijke kruidenmix om de juiste smaak te geven aan dit gerecht. 


Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?


 


  • 1 bruin stokbrood
  • 4 eetlepels Balsamico azijn
  • 1 krop grote Romano sla
  • 250 gram tomaten
  • 25 gram basilicum
  • klein blikje tonijn op olie
  • olie uit het blikje van de tonijn
  • kaas naar eigen smaak - mozzarella erbij is ook erg lekker
  • vers gemalen peper


 

Zo bereid je het!



 

  1. Snijd het brood in dobbelsteentjes en zorg dat het goed oud wordt. Doe in een grote mengkom. Meng dan de Balsamico azijn erover. Omscheppen en laat goed intrekken. Het brood moet zacht zijn. 
  2. Was de sla, drogen en snijd in of scheur in stukjes. Voeg toe aan het brood. 
  3. Was en snijd de tomaten in parten of plakjes. Doe bij de sla in de kom. Omscheppen. Je mag ze best wat kneuzen die tomaten. Dan mengt het sap lekker met het brood en de sla. Houdt voor het mooie wat partjes of plakjes achter.
  4. Meng de basilicum door de salade.
  5. Giet de olie uit het blikje van de tonijn maar vang het op.
  6. Meng 2 eetlepels van de olie door de salade.
  7. Doe de sla op een mooie serveerschaal of verdeel gelijk over de borden. Verdeel daarop de tonijn en de kaas.
  8. Maal er nog naar smaak peper over.
  9. En dan...AAN TAFEL!!! 

 





Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: