salade met champignons en feta

salade met champignons en feta

De champignons zijn 'gegaard'  in limoensap

Onderlaatst had ik kastanjechampignons gekocht in de Landwinkel. Deze waren knettervers. Niet gerimpeld of verschrompeld. En tijdens het bakken kwam er amper vocht uit. Ze werden heerlijk knapperig. Ik had er bewust een paar bewaard. Want ik wist dat het lekker weer zou worden dit pinksterweekend. De champignons die ik over had, heb ik schoongeborsteld en in plakken gesneden. Daarna heb er ik limoensap over gedruppeld. Hierdoor worden ze gaar. Dat komt door het zuur van de limoensap. Kan ook met citroensap, maar zelf vind ik limoensap net wat lekkerder. De Marjolein of majoraan groeit tegen de klippen op. Dus daar heb ik flink van geplukt. Je kan ook gedroogde gebruiken maar het geeft net een andere smaak. 
 O ja, over de feta ga ik het toch hebben. Koop de echte. Vergeet die zogenaamde witte kaasblokjes. Dat haalt het echt niet bij de echte feta.  
Dit is echt een recept wat je NIET van te voren kan maken. Vers gegeten is het allerlekkerste. 
Salade met champignons en feta
De Marjolein of majoraan groeit tegen de klippen op. Dus daar heb ik flink van geplukt. 
Echte feta van de Lidl
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
  • 100 gram verse 'kastanje'-champignons
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel verse majoraan of Marjolein
  • snuf chilipeper
  • 4 trostomaten
  • ½ eetlepel rode balsamico-azijn
  • 2 eetlepels olie
  • 100 gram feta
  • vers gemalen peper
Zo bereid je het! 
  1. Borstel of veeg de champignons schoon. Verwijder de steel en snijd de hoeden in zo dun mogelijke plakken. 
  2. Leg de plakken uitgespreid op twee borden en druppel het sap van de limoen erover. 
  3. Haal de blaadjes majoraan of Marjolein van de steeltjes en verdeel dat over de schijfjes champignons. 
  4. Laat dit ongeveer 30 minuten staan. De champignons worden zo gaar. 
  5. Bestrooi voor het eten met de chilipeper. 
  6. Was de tomaten en snijd in plakken. 
  7. Druppel over de tomaten de balsamico-azijn. 
  8. Besprenkel alles met de olie. 
  9. Verdeel de feta over de borden.
  10. Maal er naar smaak peper over. 
  11. En dan...AAN TAFEL!!

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

salad with mushrooms and feta
Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Witlofsalade met feta en avocado

Ik ben dol op feta. Deze kaas combineert ook zo heerlijk met witlof. Net als blauwe kaas, maar dit terzijde. Klik op de foto voor het recept van deze smaakvolle en snelle salade. 

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon
Elisabethskitchen recepten overzicht pagina
Share by: