Tempé met bami en tom tom

10-02-2022

Tempé met bami en tom tom



Tempé, bami, tom tom en pindasaus

Tempé met bami en tom tom


Wereldpeulvruchtendag

Vandaag 10 februari 2022 is het wereldpeulvruchtendag. Toevallig heb ik een heerlijk recept vol met peulvruchten. En veganistisch ook nog. Het is een oud recept die ik nu een mooie plek geef op mijn vernieuwde website.


Tom tom

Heeft niets met de wegwijzer te maken. Maar alles met bakbanaan. Het was een uitprobeersel. Ik geef toe, de Aziatische keuken is niet direct onze keuken. Maar alles kwam zoals ze zeggen, in dit gerecht samen.

 

Pinda

Ik heb er een pindasaus bijgegeven. Die maak ik dan op mijn manier. Zoals wij dat lekker vinden. Pinda's vallen technisch onder de peulvruchten. Maar voedingstechnisch vallen ze onder de noten en groenten.


Tempé

Tempé wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen die in een vorm worden geperst. Het is een volwaardige vleesvervanger. Niet iedereen vind het lekker. Probeer het eens zou ik zeggen.

Tempé wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen die in een vorm worden geperst. Het is een volwaardige vleesvervanger

Recept staat onder deze foto.

Tempé met bami en tom tom

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 1 bakbanaan
  • snufje zout
  • 200 gram tempé
  • 1 theelepel 5 spice poeder
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 100 milliliter ketjap manis
  • sap van een halve limoen (=1 eetlepel)
  • snufje of meer chilipoeder (ligt aan je eigen smaak)
  • 150 gram rauwe mie
  • 2 uien
  • 1 eetlepel olie
  • 1 struik paksoi
  • 200 gram taugé
  • 1 blikje kokosmelk
  • 100 gram pinda's
  • 1 Spaanse peper


















 

Zo bereid je het!



  1. Pel de banaan en snijd in stukjes. Kook zacht in ongeveer 15 minuten met een snufje zout. Daarna afgieten en fijnprakken. Laat afkoelen en draai en dan balletjes van.
  2. Dep de tempé wat droger en snijd in stukjes. Meng met de 5 spices poeder, de geraspte gember, ketjap, sap van de limoen en chilipoeder. Schep de tempé erin en laat minimaal 30 minuten marineren.
  3. Kook ondertussen de mie gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Gebruik het kookwater op de taugé af te spoelen.
  4. Snipper de uien en bak in de olie glazig. Voeg de gemarineerde tempé zonder marinade toe en bak knapperig.
  5. Snijd de onderkant van de paksoi en haal de bladeren los. Spoel schoon ondder de kraan.
  6. Snijd de bladeren los van de witte stengel.
  7. Snijd de witte stengel in stukjes en doe bij de tempé in de pan. Laat meebakken en zacht worden.
  8. Snijd de bladeren in repen.
  9. Meng voor de pindasaus de pinda's in een blender samen met de kokosmelk en de Spaanse peper zonder zaadjes.
  10. Voeg de marinade van de tempé toe.
  11. Schenk de pindasaus in de pan bij de tempé en paksoi samen met de bami.
  12. Voeg de gesneden paksoi-bladeren toe en de taugé.
  13. Laat warm worden.
  14. En dan...Aan tafel!


















Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: