Risotto uit de Russell Hobbs multicooker


 

25-11-2023 

 Risotto uit de Russell Hobbs multicooker

 

Swiepswoepswap

Ik had me aangemeld op Instagram voor de swiepswoepswap. Daar werd ik door bakken met Lisanne gekoppeld aan de site van duizenden1dag


Rijstrecepten

Ik zag een tabblad met rijstrecepten. Daar keek ik op en zag direct een flink aantal recepten van risotto. Altijd fijn om wat te kiezen te hebben uit goede recepten.

Ook zag ik voorbeelden om risotto in de oven te bereiden. Die kon ik al. Hardstikke handig voor drukke mensen. Je hoeft er amper naar om te kijken. Nou gebruik ik mijn oven nog maar heel weinig. Meer doe ik in de Philips Airfryer XXL. Handig omdat het vooral compact is en minder stroom gebruik dan mijn oude oven.


Russel Hobbs multicooker
Naast de airfryer heb ik ook een multicooker van Russell Hobbs.  Ze staan gebroederlijk naast elkaar op het aanrecht. Beiden gebruik ik bijna dagelijks.

Deze multicooker heeft veel functies. Waaronder rijst koken. Deze functie heb ik vaak gebruikt, maar de rijst koekte teveel aan. Aangezien ik de Russell multicooker ook gebruik om te roerbakken of te koken, bedacht ik dat ik risotto zou kunnen maken. En dat is goed gelukt. Heb eerst op aanschroeien gezet en later op koken. Verderop deze pagina zie je de foto's van het dashboard van de multicooker met pijltjes naar de functies die ik heb gebruikt. Het was zeer geslaagd. Misschien niet zoals de Italianen het lekker vinden. Maar wij wel en dat is toch belangrijk.


Ingelegde citroen

In de Turkse supermarkt had ik weer eens ingelegde, gezouten citroenen gekocht. In eerste instantie had ik ingelegde zure citroenen. Lijken mij ook lekker, maar dan in een salade. Het is dus opletten welke je koopt. 

 Van de ingelegde citroenen eet je alleen de schil. Het vruchtvlees gooi je weg. Soms kan je lezen dat je de ingelegde gezouten citroen moet afspoelen. Dat is aan jou. Ik laat het achterwege. 


Geen alcohol

Normaal gesproken wordt risotto-rijst eerst afgeblust met een alcohol. Denk aan witte wijn. Maar man en en ik zijn gestopt met alcohol. Mijn oncoloog heeft het afgeraden. En ondanks dat de meeste alcohol verdampt, laat ik het achterwege. En wat denk je, het kan ook zonder. Helemaal top toch?!


Risotto met prei, venkel en tonijn
Risotto uit de multicooker van Russell Hobbs

Recept is voor twee personen. 


Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Daar keek ik op en zag direct een flink aantal recepten van risotto

Wat heb je nodig?

 


  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 150 gram risottorijst
  • 1 prei
  • 2 venkelknollen
  • 150 gram risottorijst
  • 750 milliliter bouillon, gemaakt van heet water en de bouillonpoeder van de foto. (deze is gistvrij, biologisch en suikervrij)
  • versgemalen peper naar smaak
  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 1 ingelegde gezouten citroen
  • verse platte peterselie


Mijn tip: 

Snijd eerst alle groenten in stukjes voordat je het apparaat aanzet! Het aanschroeien gaat namelijk erg snel.











Zo bereid je het!


  1. Snijd de ui in snippers.   
  2. Maak de prei schoon en snijd in stukjes. Doe bij de ui.
  3.  Halveer de venkelknollen. Snijd het groen eraf. Bewaar het mooie voor de garnering en smaak.
  4. Snijd de venkelknollen ook in stukjes.
  5. Zet nu de multicooker aan op aanschroeien. Zet de tijd op 15 minuten. 
  6.  Voeg de olie toe en doe de ui erbij. 
  7. Wanneer de ui glanzend van de olie is, kan de prei erbij.
  8. Laat de prei zacht bakken, maar niet te bruin.
  9. Voeg dan de stukjes venkel erbij en roer om.
  10. Dan kan de rijst erbij. Omscheppen. 
  11. Wanneer de rijst ook glanzend is van de olie en gemengd met de groente. Voeg dan de alle bouillon toe. 
  12. Schakel het apparaat over op koken. En de tijd op 20 minuten.
  13. Leg het deksel op de pan.
  14. Check zo nu en dan of het niet te nat blijft of dat het te droog wordt. Het blijft koken tenslotte. Ook al is het in multicooker.
  15. Laat ondertussen de tonijn uitlekken.
  16. Halveer de ingelegde citroen. Verwijder het vruchtvlees. Snijd de schil in kleine blokjes. 
  17. Was de peterselie. Dep droog. Snijd dan fijn. 
  18. Maal eerst peper boven de risotto. Nog even omscheppen.
  19. Verdeel de risotto op voorverwarmde borden. 
  20. Garneer met de tonijn. Leg daarbovenop de stukjes ingelegde citroen en de platte peterselie.
  21. En dan...AAN TAFEL!!

Nog een recept zonder zakjes en pakjes

Maak jij zelf je slasaus? Stuur je antwoord naar mij via dat formulier...

Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Uiteraard kan je  ook op mijn facebookpagina reageren.


Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: