tomatensalade met opgeklopte crème fraîche

parelcouscous met snijbonen

tomatensalade met opgeklopte crème fraîche

met verjus

Gisteren had ik zin in een borrelmiddag. Lekker samen met manlief. Je kent dat wel. Stukje kaas met toast. Noten erbij etc. Eigenlijk wil ik er toch altijd iets van groente bij hebben. Nou kan je een boom opzetten of tomaat groente of fruit is. Ik zeg froente. Huh! Ja froente, gruit kan ook. Hoe dan ook, ze zijn gewoon lekker en gezond. En die twee kleuren maken het helemaal gezellig. Lekker verse basilicum erbij. Het kwam goed uit dat ik de dag ervoor een crème fraîche dit had gemaakt. In plaats van limoen had ik er verjus >> Klik hier voor het recept.<< door gedaan. En dat was me een partij lekker. Niet normaal eigenlijk. 

Bij de borrelplank had ik nog gegrilde sardientjes uit blik. Lekker op bruin biologisch stokbrood. Erbij een fles bubbels. Kortom het was genieten. 
Nou kan je een boom opzetten of tomaat groente of fruit is.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Gazpacho uit Elisabethskitchen

Dit is ook zo heerlijk op een zonnige zondag. Deze gazpacho heb je zo gemaakt. 

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram crème fraîche
  • 4 eetlepels roomkaas
  • 1 theelepel verjus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel verse citroenmelisse
  • 4 grote bladen salie 
  • 2 eetlepels gesneden bieslook 
  • vers gemalen peper
  • 400 gram tomaten
  • 2 eetlepels goede olijfolie
  • blaadjes basilicum naar smaak
Zo bereid je het!

  1. Doe de crème fraîche een kom en meng er de roomkaas en verjus door. 
  2. Klop op als slagroom met een mixer. 
  3. Hak het teentje knoflook heel fijn en plet het nog met een mes. Of gebruik je knoflookpers. Meng rustig door de crème fraîche. 
  4. Snijd alle kruiden fijn en meng dit ook door de opgeklopte crème fraîche. Ze zeggen ook weleens vouw het erdoor. Daarmee wordt bedoeld, meng voorzichtig. 
  5. Maal er peper naar smaak over en meng dit ook heel voorzichtig. 
  6. Zet een half uur in de koelkast om het wat steviger te laten worden. 
  7. Was de tomaten, drogen en halveren.
  8. Druppel de olijfolie erover. 
  9. Scheur de blaadjes basilicum. Het hoeft niet zo netjes. 
  10. Meng de olie en basilicum met de tomaten. 
  11. Schep op een bord. Verdeel de opgeklopte en op smaak gebrachte crème fraîche op de tomaten. 
  12. En dan...AAN TAFEL!! 

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: