Veldsla met bloemkool, geroosterde puntpaprika en gekookte eieren

05-01-2021

Veldsla met bloemkool, geroosterde puntpaprika en gekookte eieren


Veldsla met bloemkool, geroosterde puntpaprika en gekookte eieren

Veldsla met bloemkool, geroosterde puntpaprika en gekookte eieren


Lidl aanbieding

Ik was gisteren in de Lidl en zag dat de veldsla en andere sla in de aanbieding was. Nou ben ik geen dief van mijn eigen portemonnee dus ik pikte die aanbieding mooi mee.


Koolhydraat arm

Zondag had ik eieren gekookt. Niet alle eieren hadden we opgegeten, dus die vier die over waren kwamen mooi van pas.


Ga voor kleur

Kleur op je bord staat gezelliger, maar ook aantrekkelijker. Hierdoor ga je vaak met zin aan het eten beginnen. Dus voor de kleur heb ik er nog een rode puntpaprika bij gedaan. Even geroosterd in de Airfryer en het velletje kon ik zo verwijderen.


Pitten mix

Als crunchy heb ik wat geroosterde pitten op gedaan. Het was een mengsel van Pompoen-pijnboom-en zonnenbloempitten.


Kleur op je bord staat gezelliger, maar ook aantrekkelijker.

Recept staat onder deze foto.

Veldsla met bloemkool, geroosterde puntpaprika en gekookte eieren

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Bietjes met couscous en feta

Dit is ook een heerlijke combinatie met kaas. Deze keer feta. Houdt er rekening mee dat veel kazen zout zijn. Voeg daarom nooit zout toe in je gerechten. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 


  • 1 rode zoete puntpaprika
  • 1 kleine of een halve bloemkool
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 eetlepels olie, kies de juiste olijfolie, anders kan je dressing bitter smaken
  • 1 grote zak of 2 kleine zakken veldsla
  • 6 zongedroogde tomaten op olie
  • 2 eetlepels gemengde zonnebloem-, pompoen- en pijnboompitten
  • 4 gekookte eieren














 

Zo bereid je het!



  1. Bestrijk de puntpaprika met de olie en leg in de Philips Airfryer XXl. Zet de temperatuur op 165° Celsius en de tijd op 15 minuten.
  2. Kook ondertussen de bloemkool zo gaar als jij dat lekker vind. Dat kan beetgaar zijn of net iets gaarder. Afgieten en direct met koud water afspoelen.
  3. Haal uit de airfryer en laat wat afkoelen.
  4. Maak ondertussen de dressing, door de azijn met de mosterd te mengen en de olie in straaltje erdoor kloppen met een garde.
  5. Meng de veldsla door de dressing en leg op een groot bord.
  6. Verdeel daarop de afgekoelde bloemkool.
  7. Ontvel de paprika en verwijder de zaad en zaadlijsten. Snijd het zachte vruchtvlees in repen en verdeel over de bloemkool.
  8. Snijd de tomaten in stukjes en verdeel ook over de salade.
  9. Rooster de pitten lichtbruin en knapperig en strooi ook over de salade.
  10. Pel de eieren. Snijd in plakken en leg op de salade.
  11. En dan...AAN TAFEL!!!








Ga terug naar home via onderstaande link

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Wil je een reactie achterlaten? Je reactie wordt niet getoond op de website



Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: