Havermoutpannenkoekjes

06-02-2022

Havermoutpannenkoekjes


havermoutpannenkoekjes

Havermoutpannenkoekjes


Erfenis

Van mijn moeder heb ik niet spullen. Daar heb ik geen moeite mee. Het zijn spullen en vaak gaan ze de kast in en dan worden ze misschien weggegooid wanneer ik het tijdelijke voor het eeuwige verwissel. 


Kookboekje

Eigenlijk is het dierbaarste wat ik heb haar kookboekje van de Huishoudschool. (zie foto verderop deze pagina).


Oude recepten

Een oud kookboek of nieuw kookboek is altijd leuk om door te bladeren. Vaak geeft het mij inspiratie. Deze keer zag ik een recept van havermoutpannenkoekjes. Omdat havermout helemaal hip is dacht ik dat is leuk. Een oud recept uitproberen. 


Lekker

In het mijn recept heb ik de melk aangevuld met de melksoorten van tegenwoordig, inclusief de plantaardige soorten. En de suiker vervangen voor biologische, fair trade-rietsuiker. Suiker is suiker voor het lichaam, daar heb ik het niet voor gedaan. Maar ik vind rietsuiker lekkerder. En de fair trade versie is weer beter voor boer en milieu.

Omdat havermout helemaal hip is dacht ik dat is leuk.

Recept van dit gerecht staat onder deze foto.

Havermoutpannenkoekjes
Omslag kookboekje huishousschool
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Gegrilde witlof met feta

Een andere variatie met witlof. Deze keer een warme bereiding. 

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?


 

  • 3 eetlepels havermout
  • 3 eetlepels bloem 
  • ½ eetlepel biologische rietsuiker
  • ½ deciliter = 500 milliliter melk  (smaak en soort naar eigen keuze)
  • snufje zout en kaneel
  • 1 eetlepel boter


 

Zo bereid je het!


 

  1. Doe de havermout in een kom samen met de bloem, suiker en de melk. Laat ongeveer 30 minuten weken. 
  2. Meng voor het bakken het zout en de kaneel toe. 
  3. Verwarm de boter en bak er 5 kleine of 2 grote pannenkoeken van. 
  4. Eet ze lekker warm met stroop of jam.
  5. En dan...Aan tafel.




Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hieronder. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: