Vistaco

5-03-2021

Vistaco


Vistaco

Vistaco


Volkoren bloemtortilla

Ik probeer om zoveel mogelijk volkoren producten te eten. Als we rijst eten, zilvervliesrijst. Soms lukt dat helemaal niet. Want spaghetti vinden wij de 'gewone' toch het lekkerst.


Impulsaankoop

Deze taco is gemaakt met een volkoren bloemtortilla. Overal te koop en van veel merken ook. Deze zijn van Santa Maria, toevallig. Want ik zag ze liggen en hoppa in het winkelwagentje. Zelf vind ik het een goede impulsaankoop. šŸ˜Š

 

Lekker beleggen

Die bloemtortilla's kan je beleggen met wat jij lekker vind. Soms kies ik ervoor in plaats van brood. Oh en vergeet die harde taco's die je kan kopen bij die grote keten met die bel. Dat zijn zeker niet de originele. Maar een verzinsel.


Vis erop

Deze keer heb ik er vis opgedaan. Gewoon uit een blikje. Daarmee kan je ook heerlijke aangeklede schotels mee maken. Maar ook deze taco dus.  

Oh en vergeet die harde taco's die je kan kopen bij die grote keten met die bel.

Recept staat onder deze foto.

Vistaco

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

tonijnsalade simpel

Nog een visrecept maar dan zonder koolhydraten. Ook lekker. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 



  • 4 mini volkoren tortilla's
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • paar druppels rode tabasco (naar smaak)
  • vers gemalen peper naar smaak
  • 1 krop sla (ik had frisee)
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels boekweitkorrels
  • 4 eetlepels gemengde pitten (pompoen-, pijnboom- en zonnebloempitten)
  • 2 blikjes sardientjes op olie

ļ»æ





















 

Zo bereid je het!



  1. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op volgens instructie op de verpakking. 
  2. Doe de crème fraîche in een kom. Meng de mayonaise, de tabasco, sap van een halve limoen en de peper erdoor. 
  3. Was de sla en droog de bladeren met een slacentrifuge of dep voorzichtig droog. 
  4. Was de tomaten, drogen en snijd in plakken.
  5. ļ»æHalveer de avocado. Verwijder de pit en haal het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Snijd er plakken van. Druppel er wat limoensap over. 
  6. Rooster de boekweitkorrels samen met de andere pitten knapperig en geurig. Wanneer ze geroosterd zijn, doe ze gelijk over in een schaaltje. 
  7. Open de blikjes met sardientjes. 


En nu ga je opbouwen. 

  1. Besmeer de taco met het sausje.
  2. Leg op iedere taco wat sla, tomaat en avocado. 
  3. Verdeel de vis erover en bestrooi rijkelijk met de geroosterde boekweit en pitten. 
  4. En dan...AAN TAFEL. 



 
















Klik op de button hiernaast om de tekst te downloaden van dit recept.

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Dit is een recept zonder vlees. Wil jij vaker een recept zonder vlees op tafel zetten maar heb je geen idee. Download dan mijn laatste E-zine met 40+ eetsuggesties voor simpele maar smaakvolle recepten zonder vlees.


Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon
Share by: