Coleslaw of koolsalade van paarse spitskool

Vrijdag 27-11-2020

Coleslaw koolsalade van paarse spitskool

Coleslaw koolsalade van paarse spitskool


Eet je groenten

En eet vooral groenten en fruit met kleur. Wissel daar ook mee af. Iedere dag hetzelfde eten is sowieso saai. Maar groenten en ook fruit met kleuren geven andere voedingsstoffen. Wil je er meer over weten. Klik dan hier.


Paarse spitskool

Paarse spitskool is geen rode kool. Het zijn beide wel sluitkolen. Maar spitskool is spits en rode kool is rond. De paarse spitskool vind ik zoeter smaken dan de groene spitskool. Daarom is deze ideaal voor salade.


Intrekken

Salade maken van kool moet je niet maken vlak voordat je het gaat eten. De kool moet zacht worden. Zie het als een soort van garing. Wanneer je het gaat maken en direct gaat eten kan het ook wat zwaar op de maag liggen. En dat is nou juist niet de bedoeling.


Minimaal één uur

Maak deze salade minimaal één uur voor je gaat eten. Nog beter is de dag ervoor. Alle smaken zitten er goed in. En je salade is precies lekker eetbaar. Ik heb gekozen voor sinaasappel in plaats van citroen. Er kwam al zuur genoeg bij. Het zuur was van de yoghurt en de witte wijnazijn. Snufje kaneel erdoor maakte het nog lekkerder. En de appel natuurlijk. Dus zoet en fris.

Maak deze salade minimaal één uur voor je gaat eten.

Recept staat onder deze foto.

Coleslaw of koolsalade van paarse spitskool
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Rösti van zoete aardappel

Deze rösti smaakt heerlijk bij deze coleslaw koolsalade van paarse spitskool

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • ½ paarse spitskool
  • 2 sinaasappels
  • 1 grote appel of 2 kleine appels
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 eetlepels mayonaise
  • snufje zout
  • vers gemalen peper
  • snufje kaneel






 

Zo bereid je het!


 

  1. Snijd de spitskool in dunne reepjes. Of gebruik een keukenmachine of mandoline.
  2. Doe in een schaal.
  3. Schil de sinaasappels zo dat het wit ook weg is. Knijp het sap uit de schillen direct boven de gesneden kool.
  4. Snijd de sinaasappel in stukken en vang zoveel mogelijk vocht op.
  5. Meng met je handen de sinaasappel door de kool en knijp zo nu en dan wat in de sinaasappel.
  6. Was de appel. Snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
  7. Snijd de appel in repen. Meng met de kool.
  8. Voeg dan de yoghurt, wijnazijn, mayonaise en snuf zout toe.
  9. Meng met een lepel of met je handen.
  10. Laat dit minimaal één uur en maximaal één dag intrekken.
  11. Maal er peper naar smaak over en voeg wat kaneel toe.
  12. Omscheppen.
  13. En dan...AAN TAFEL!!







Ga terug naar home via onderstaande link

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: