Broodje zalm met een groene salade

08-01-2022

Eerder gepubliceerd: 14-10-2021


Broodje zalm met een groene salade

Broodje zalm met een groene salade

Broodje zalm met een groene salade


Wij zijn dol op brood

Deze keer bedacht ik een broodje warme zalm. Lekker met een groene salade ernaast. Kies voor een broodje die jij lekker vind. Dit kan ook erg goed op Turks brood. Of met flat bread. Die kan je vullen en dubbel vouwen.


Zalm op een broodje

Volgens mij wordt zalm eerder gerookt op een broodje gedaan dan vers gebakken. En dat vind ik zo jammer. Want verse zalm lekker zelf bakken en dan op een broodje is namelijk heel erg lekker. Natuurlijk is die gerookte versie ook zalig en lekker makkelijk. Maar mocht je zin krijgen in iets warms op een broodje dan kan ik je dit aanraden. Een groene salade erbij en je hebt toch een complete maaltijd. Het zou zomaar een zaterdagse snelle maaltijd kunnen zijn.

 

Sumak

Sumak wordt veel in de mediterraanse keukens gebruikt en dan voornamelijk die in het Midden-Oosten. Ook zit het in diverse specerijenmengsels. Zelf gebruik ik het vaak bij vis of door salades. Het geeft een fris-zure smaak zonder te overheersen. Op de zalm heb ik het deze keer na het bakken gestrooid. De smaak blijft dan nog aanwezig. Voor meer informatie over sumak kan je lezen op de flyer hieronder.


Groene salade

Om groente naast het gerecht te eten heb ik gekozen voor een simpele groene salade. Je maak hem onder andere met ijsbergsla. Maar je kan ook kiezen voor een andere salade. Met deze salade blijf je in de kleur van de zalm.

Wat is sumak

Natuurlijk is die gerookte versie ook zalig en lekker makkelijk.

Recept staat onder deze foto.

Broodje zalm met groene salade

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 2 broodjes – soort naar eigen keuze
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel bakboter
  • 1 ui
  • 1 eetlepel Scandinavische viskruiden zalm, merk Euroma
  • halve krop ijsbergsla
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels olie
  • ½ komkommer
  • 1 stengel bleekselderij
  • versgemalen peper
  • 2 verse moten zalm
  • 2 snufjes Sumak


















 

Zo bereid je het!



  1. Halveer de broodjes en zet tot gebruik apart onder een schone doek.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Doe de ui in  een bakpan samen met een laagje water, de kruiden, de olie en de boter.
  4. Laat de ui zo rustig garen. Wanneer het water gaat verdampen gaat de ui zachtjes bakken. Voeg af en toe toch wat water toe wanneer het te hard bakt.
  5. Snijd de sla in stukjes. Wassen en uit laten lekken.
  6. Meng de mosterd met de azijn. Goed kloppen.
  7. Voeg dan beetje bij beetje de olie toe.
  8. Meng hier de uitgelekte sla door.
  9. Was de komkommer, drogen en snijd in blokjes. Doe gelijk door de sla.
  10. Was bleekselderij, drogen en verwijder de draden. Snijd de stengel in blokjes en doe ook bij de sla. Omscheppen en laten staan.
  11. Schuif de uien in de bakpan aan de kant. Leg de zalm erbij op de huidkant en bak ongeveer per kant 3 minuten. Niet te lang anders wordt de vis te droog.
  12. Leg de gebakken uien op de broodjes. Leg daarop de zalm. Bestrooi de zalm met de Sumak.
  13. Schep wat salade ernaast.
  14. En dan... Aan tafel!!



















Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: