Groene asperges met gevulde pastaschelpen

23-05-2022

Recept heb ik eerder gepubliceerd op een andere, verwijderde website op 29-04-2016

Groene asperges met gevulde pastaschelpen


Aspergetijd

Wanneer het aspergetijd is, dan zal ik ze eten ook. En graag in diverse variëteiten en op diverse manieren.


Oké

De groene asperges zijn nog wel heel lang te koop. Vaak komen die uit Italië. En die wil ik dan ook nog weleens kopen. Want ook die zijn natuurlijk erg lekker en gezond.

 

Lidl

Deze keer kocht in de Lidl een leuke asperge variatie. Ze worden aspergetips genoemd. Omdat ze dun en kort zijn. Het zijn groene asperges. Snel gaar, dat scheelt weer energie.


Garnalen

Toevallig zag ik bij de visboer gepelde, grijze of Hollandse garnalen. Gepeld en al. Zelf kan ik ze niet pellen. Mijn artrosevingers zijn niet meer zo geschikt voor het fijne werk.



Groene asperges met gevulde pastaschelpen

Snel gaar, dat scheelt weer energie.

Recept is voor twee personen.

De volgorde van de bereidingswijze komt overeen met de ingrediënten

Wat heb je nodig?

 


  • ± 130 gram pastaschelpen
  • 300 gram groene aspergepunten
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 200 gram Hollandse garnalen - gepeld
  • 1flesje kookroom
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 100 gram cherry-tomaten
  • 200 gram tuinbonen of doperwten
  • 15 gram verse bieslook
  • zout, peper





















 

Zo bereid je het!



  1. Kook de pastaschelpen gaar volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Was de asperges, verwijder een stukje van de onderkant.
  3. Verwarm één eetlepel olie en bak de asperges zacht op getemperde hittebron.
  4. Verwarm in een andere pan de andere eetlepel olie.
  5. Pel en snipper een ui. Bak glazig in de olie.
  6. Schenk dan de kookroom erin.
  7. Voeg de garnalen toe en ook dragon.
  8. De gare tuinbonen of dopererwten kunnen er ook bij. Laat alles meewarmen.
  9. Was de tomaten en halveer ze.
  10. Snijd de bieslook fijn.
  11. Leg de asperges op de borden.
  12. Vul de schelpen met het garnaalmengsel en leg bij de asperges.
  13. Schep de rest van het garnaalmengsel over de borden.
  14. Verdeel de tomaten erover en bestrooi met de bieslook.
  15. Maal er peper en zout over naar smaak.
  16. En dan... aan tafel!!

Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.


Deze flyer heb ik gemaakt in Canva. Klik hier voor meer informatie. Credits voor jou en mij bij aanmelden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: