Courgetti met ei-speksaus

Courgetti carbonara

fake pasta carbonara

Dat is het dus eigenlijk, een fake carbonara. In de oorspronkelijke versie wordt natuurlijk pasta gebruikt. En het wordt helemaal niet opgeleukt met meer groenten. Oorspronkelijk was het een lunchgerecht van kolenbranders in Italië - Lazio. Die gebruikte geen room of groenten. Lees maar  
In deze variatie van mij is er nog maar weinig over van het oorspronkelijke recept. Behalve dan het spek en de ei. Verder zit er nog een aubergine en een uitje. Een complete, koolhydraatarme maaltijd. En daarom noem ik het Courgetti met ei-speksaus.

De gele courgette heb ik in slierten geslepen met een groentepuntenslijper. Deze heb ik onderlaatst gekocht in de Albert Heijn. Moest er toch zijn voor iets. Het was een impulsaankoop ;-). Maar dat maakt niet uit. Zo nu en dan gebruik ik hem. Je krijgt er mooie lange slierten van. 
Courgetti met ei-speksaus
In deze variatie van mij is er nog maar weinig over van het oorspronkelijke recept. Behalve dan het spek en de ei.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?

  • 100 gram dikke gerookte spekblokjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 aubergine
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 courgette
  • 1 limoen
  • 3 eieren
  • 100 gram geraspte kaas - ik had Gruyère 
  • vers gemalen peper
  • blaadjes verse salie
Zo bereid je het!

  1. Bak de spekblokjes langzaam uit tot ze bijna gaar zijn. 
  2. Giet het meeste vet uit de pan.
  3. Voeg de olie bij de gare spekblokjes. 
  4. Was en snijd de aubergine in blokjes en bak met de spek mee. Voeg ook de gedroogde oregano toe. 
  5. Was de courgette en verwijder de steelaanzet. Maak met behulp van de groentepuntenslijper groentespaghetti.
  6. Doe de courgetti in een kom en doe er de sap van een halve limoen bij. Omscheppen en laten staan. 
  7. Klop in een andere kom de eieren los en meng de gerapste kaas erdoor.
  8. Wanneer de aubergine gaar is, voeg dan de courgetti toe. 
  9. Omscheppen en dan direct de losgeklopte ei toevoegen. Goed mengen en doorroeren. 
  10. Maal er naar smaak peper over.
  11. Verdeel over twee borden. Druppel er nog wat limoensap over. 
  12. Snijd de salie klein en verdeel over de borden. 
  13. En dan...AAN TAFEL.

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

courgetti with egg bacon sauce
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn instagram-foto's en -filmpjes 

Share by: