Gekookte eieren moet je, wanneer ze zijn afgekoeld, bewaren onder water in de koelkast. Zelf doe ik dat altijd ongepeld, omdat het zachte eieren zijn. Gisteren heb ik verse eieren gekookt. Ook de eieren voor vanmorgen. Maar koud uit de koelkast is niet lekker. Gekookt ei bij het ontbijt is warm altijd lekkerder, zeker wanneer ze zachtgekookt zijn.
*Leg ze in een ovenvaste schaal met koud water.
*Zet de schaal in de oven. *
Temperatuur op 50°Celsius en de timer op 15 minuten.
Na die tijd is de ergste kou eraf.
Mocht je je afvragen of de zachte eieren dan hard zijn geworden! Het antwoord is nee.
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.