Parfait met Amarene kersen

Zaterdag 12-12-2020

Smoske gezond

Parfait met Amarene kersen


Parfait is stilstaand ijs

Eerst wordt een soort van vla gemaakt en dan wordt het in een vorm gestort. Die vorm wordt in de vriezer gezet en na ongeveer zes uur, heb je parfait.


Veel werk

Het meeste werk is het koud kloppen van de eiermassa. Die moet ijskoud zijn eer je de slagroom erdoor kan doen. Je kan de eiermassa niet op het aanrecht koud laten worden. Je kan de kom wel in een bak doen die je vol hebt gegooid met ijsblokjes. Klop dan met de handmixer of met de garde de eiermassa koud. Zelf heb ik de Kenwood dat werk laten doen. 


Amarene kersen

Deze kersen koop ik in een pot. Die koop ik in de Lidl. Ze zijn echt heerlijk geloof me.


Over au bain marie

Voor je het water aan de kook breng, zet dan eerst de kom op de pan die je gaat gebruiken. Als die droog blijft aan de onderkant, dan zit er voldoende water in. De kom mag namelijk het kokende water niet raken. Dan gaat het garen te snel. Je krijgt dan roerei en dat is niet de bedoeling. Want dan kan je opnieuw gaan beginnen. 


Parfait is stilstaand ijs

Recept staat onder deze foto.

Parfait met Amarene kersen

Recept is denk ik wel voor 10 personen. Afhankelijk hoe groot je de porties maakt. 



Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Witlof ham kaas uit de slowcooker

Via deze link kom je op de pagina waar het recept staat uit de slowcooker. Was ook lekker hoor. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • 2 eieren
  • 3 eidooiers
  • 80 gram suiker (ik had fair trade rietsuiker Lidl)
  • 500 gram slagroom
  • 40 gram vanillesuiker
  • 100 milliliter liquor 43 = 2 kleine flesjes 
  • potje amarene kersen met sap (Lidl)









 

Zo bereid je het!



  1. Zet een pan met water op en breng aan de kook. 
  2. Meng de hele eieren met de dooiers in een kom die geschikt is voor de au bain Marie methode. Meng de suiker erdoor en zet de kom op de pan met het kokende water. Temper de temperatuur. Blijf kloppen in de eiermassa met een garde. Je merkt dat het gaat binden en een andere kleur krijgt. 
  3. Zodra de strepen van de garde erin blijven staan, doe er dan een lepel in. Trek met je vinger een streep op de bolle kant. Als die het niet uitvloeit, dan is het gaar. 
  4. Doe de eiermassa in een kom van je keukenmachine of zet de kom in een bak met ijsblokjes. Laat de machine de massa koud kloppen of doe het met de hand of handmixer. 
  5. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en meng met de koude eiermassa. 
  6. Meng de liquor 43 erdoor. 
  7. Schep in een vorm, dat kan een cakevorm bekleed met plastic folie zijn. Of glaasjes of andere vormpjes. 
  8. Zet voor vier tot zes uur in de vriezer.
  9. Snijd er plakken van en schep er wat van de amarene kersen erop en wat sap. 
  10. En dan...AAN TAFEL voor het dessert!!








Ga terug naar home via onderstaande link

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: