Dit recept is eerder geplaatst op een ander platform - 22 oktober 2018.
De foto van dit gerecht is gemaakt op 21 december 2017
Niet heel bijzonder. In Italië maken ze die al jaren. Daar heet het ribolitta. Die soep is behoorlijk dik. Bijna zo dik dat je het kan eten met een vork.
Het is een Toscaanse soep. In Italië wordt het gemaakt met witte bonen en kool.
Deze soep is niet dubbel gekookt er zit ook geen witte bonen in maar bruine bonen. Als kool heb ik boerenkool gebruikt en geen palmkool. Nog een pittige specerijenmengeling erin, laten koken en eten maar.
Als eiwit heb ik een omelet met gorgonzola erin gedaan.
Geen vlees dus. Geschikt voor een vleesloze dag of een meatless monday.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!