Witlof ham kaas uit de slowcooker

Woensdag 25-11-2020

Kabeljauwschotel uit de Philips Airfryer XXL

Witlof ham kaas uit de slowcooker


Love witlof

Witlof uit de slowcooker? Jazeker en dan met kruimige aardappelen en geitenkaas. Verse kruiden erbij en specerijen. Echt te lekker, geloof mij maar.  Oh en als je denkt bitter. Stop daarmee. De witlof van tegenwoordig is helemaal niet bitter meer. Dat hebben ze, helaas, eruit geteeld. Dus harde stukje onderin hoef je niet meer te verwijderen.


Het duurt lang

Aan het fenomeen slowcooker moet ik echt wennen. Het duurt lang. Soms te lang. De aardappelen zijn dan nog niet gaar of er is wat anders aan de hand. Voor de aardappelen heb ik een oplossing gezocht en gevonden.


Eerst de aardappelen

Ik begin met een laagje water in de slowcooker. Dan schil ik de aardappelen, wassen en dan in kleine stukjes snijden.


Stampen

Na een uur ga ik met mijn pureestamper in de slowcooker om de aardappelen nog wat kleiner te maken. Bevordert het garingsproces. Dan de groente snijden en de rest van de ingrediënten toevoegen. En zo laat ik het dan zolang mogelijk op high staan. De witlof heeft zeker drie uur op high gestaan. En hoera. Het was zalig zeg. Witlof ham en kaas eet ik nooit meer anders. Wat een genot.

  •  Aan het fenomeen slowcooker moet ik echt wennen. Het duurt lang.

    Recept staat onder deze foto.

    Witlof ham kaas uit de slowcooker
    Recept is voor twee personen. 

    Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
    Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
    Cottage pie uit de slowcooker en de Airfryer

    Beide apparaten heb ik voor dit gerecht gebruikt. Echt gemakkelijker kan bijna niet. 

    Klik hier voor de pagina.

    Wat heb je nodig?


     

    • 6 kleine of 3 grote aardappelen
    • scheutje water
    • 500 gram witlof
    • bakje hamblokjes gesneden 150 gram
    • 1 bakje geitenkaas spread naturel 125 gram
    • 5 takjes verse tijm
    • peper naar smaak
    • nootmuskaat - naar smaak, maar niet teveel





     

    Zo bereid je het!


     

    1. Doe een scheutje water en zet de slowcooker op high.
    2. Schil de aardappelen. Wassen en in blokjes snijden.
    3. In de slowcooker doen en één uur laten staan.
    4. Na die tijd met de pureestamper de aardappelblokjes wat fijner maken.
    5. Na die tijd de gesneden witlof toevoegen.
    6. Voeg ook de hamblokjes en de geitenkaas toe. Breng op smaak met de tijm, peper en nootmuskaat.
    7. Laat het zo twee uur pruttelen.
    8. Verwijder het deksel en laat het meeste vocht verdampen. Ongeveer 30 minuten.
    9. En dan...AAN TAFEL!! PAS OP - GLOEIEND HEET.







    witlof ham kaas uit de slowcooker

    Ga terug naar home via onderstaande link

    Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

    Liken is delen.
    Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
    Dank je wel! 

    Delen mag, graag zelfs...

    Even een opmerking. 
    Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
    #nospon

    Mijn insta-foto's 

    Share by: