Peren-cranberrie compote

31-10-2022

Peren-cranberrie compote


Kruukplaetjes

Voor het foodblogger swap was ik in oktober gekoppeld aan de website: nutmeg en vinegar. Daar heb de inspiratie gevonden voor mijn recept.

Natuurlijk had ik voor dit recept kunnen kiezen. Want ik kom van Flakkee. Let wel, ik ben import. Want oorspronkelijk kom ik uit Rotterdam. Maar hier heb ik niet voor gekozen. Waarom niet? Simpel, ik ben niet zo'n bakster.


Wat dan wel

Waar heb ik dan wel voor gekozen? Voor de perenmoes. Klik hier

Dit leek mij zo lekker. En toevallig had ik nog een paar peren kunnen redden van mijn boom.


Cranberries

Ik gaf er een draai aan door er cranberries aan toe te voegen. Deze zag ik in de Lidl - waar anders - liggen. En ik had nog biologische vlierbloesemsiroop, ja ook gekocht in de Lidl in de voorraad staan.

 

In de hooimadam

De cranberries zijn lekker en gezond. Maar om nou niet al teveel gas te gebruiken heb ik ze laten poffen, samen met de stukjes peer en het sap. Daarna heb ik de pan in de hooimadam gezet. Na 24 uur heb ik het eruit gehaald en de vruchten waren gaar.


In de yoghurt

Je kan deze compote op vele manieren gebruiken. Maar zelf vind ik het heerlijk om het in de yoghurt te doen. Iedere dag een flinke schep in de yoghurt en ik heb weer een dosis fruit binnen. Het sap gebruik ik ook. Weggooien is zonde tenslotte.


Maayke, je hebt een hele fijne website. Bedankt voor de inspiratie.

Want ik kom van Flakkee.

steranijs

Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 3 of meer peren, liefst stoofperen
  • 400 gram cranberries
  • 1 fles biologische vlierbloesemsap
  • 1 pijpje kaneel
  • 3 puntjes steranijs
  • Hooimadam of andere hooikist


Zo bereid je het!



  1. Schil de peren.
  2. Snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
  3. Snijd dan in stukken.
  4. Was de cranberries. Kijk na of ze allemaal nog goed zijn.
  5. Doen dan bij de perenstukjes in de pan.
  6. Giet de inhoud de vlierbloesemsap erbij.
  7. Doe de kaneel en steranijs in een losse theezeef.
  8. Zet de hittebron aan. Roer regelmatig door.
  9. Wanneer de cranberries gepoft zijn haal dan de hittebron en zet de pan in de hooimadam of  -kist.
  10. Laat 24 uur staan.
  11. Geen hooimadam of -kist. Laat het dan tot compote koken.
  12. En dan...IN DE YOGHURT!! Of verzin zelf een toepassing.

Word jij ook zo blij van lekkere recepten voor twee? Heb jij veel vrienden die zitten te springen om lekkere recepten voor twee? Je kan ze nu blij maken. Zodat ze ook lekker met zijn tweetjes kunnen eten. Sharing is caring!

Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil jij ook mooie flyers maken? Check dan via de link. Credits voor jou en mij. Klikhier


Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

peren cranberriecompote

Neem contact met ons op

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: