Gehakt is veelzijdig. Wij eten het graag. Jij ook?
Deze is bedacht door slager Toon Spoelder uit Laren, in 1952. De blinde vink bestond al en deze slager maakte daar een variant op. De blinde vink wordt oorspronkelijk gemaakt met kalfsgehakt en omwikkelt met rundvlees. De slavink wordt gemaakt met half-om gehakt. Half-om-half gehakt is rundergehakt en varkensgehakt gemengd en omwikkeld met spek. Aangezien slager Toon zijn variant bij sla at, kreeg het de naam slavink.
Ik mag graag een slavinkje eten en niet per se bij sla. Bij alle groenten eigenlijk. Maar in het gehakt van de kant-en-klare vinken zitten toevoegingen die ik liever niet eet. Dus het werd tijd voor een huisgemaakte versie uit mijn keuken.
En nee, dat is niet veel meer werk. Het is ietsiepietsie meer werk. Het kost niet meer tijd dan een gehaktballetje draaien. Die vinken moet je toch ook bakken tenslotte.
Zo mag ik ze vaker maken vond manlief, hij vond het erg lekker. Dat is een mooie aanmoediging om hier het recept te plaatsen.
Deze keer heb ik het gegeten met gekookte bloemkool en aardappelen zoals je op de foto kan zien. Door de toevoeging van de tomaten in de jus en de tuinkers die ik er over heb geknipt, werd het een kleurrijke maaltijd.
Ik mag graag een slavinkje eten en niet per se bij sla.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Ga terug naar home via onderstaande link
Gratis download
Wil je het recept bewaren? Klik dan op de button hieronder.