Bloemkool frittata koolhydraatarm uit de Philips Airfryer XXL

Bloemkool frittata Kha uit de Philips Airfryer XXL

Bloemkool frittata Kha uit de Philips Airfryer XXL


Grote bloemkolen

Nee, ik ga niet verder en er zeker geen grapjes over maken. Maar ik had wel een knoeperd van een bloemkool. Daar kunnen wij wel twee keer van eten. Een deel heb ik in deze frittata verwerkt. En het andere deel heb ik ingevroren. Daar maak ik soep van dit weekend.


frittata

Met dit deel van de bloemkool wilde ik een frittata maken. Met hamblokjes, Cheddar kaas en uiteraard ei. Peper en chilipeper.


Kleine springvorm

Ondanks dat ik geen bakker ben, heb ik wel veel bakvormen. Waaronder twee kleine springvormen. Zag ik staan in de Lidl ooit eens. En dat leek me wel handig om te hebben. Nou die komen nu dus mooi van pas. Ik heb nog niet veel extra's spullen die je kan gebruiken in de Airfryer, zoals een speciale pan, dus heb ik een springvorm gebruikt. Ook leuk, want nu heb ik een ronde frittata.



Genoeg voor twee personen

Dit was ook ruim voldoende voor twee personen. Zeker wanneer je niet zo'n grote eter bent. De frittata zelf is ook koolhydraatarm. Zelf heb ik er nog 450 gram aardappelen bij gebakken. Ook in de airfryer. Ik wilde zo'n zakje proberen. Aardappelwedges van de Lidl. Op de verpakking staat de tijd vermeld hoelang ze in de airfryer moeten. En die tijd klopte helemaal. Halverwege heb ik ze wel omgeschud. Wil je geen aardappelen is een broodje ook lekker. Of je eet het gewoon zo. Of je mengt de aardappelpartjes door de bloemkool en eieren. Dat kan ook.

Ondanks dat ik geen bakker ben, heb ik wel veel bakvormen.

Recept staat onder deze foto.

Bloemkool frittata Kha uit de Philips Airfryer XXL
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Tomaten gegaard in de Philips Airfryer XXL

Nog een recept met de Philips Airfryer XXL

Deze aardappelen kan je ook met deze tomaten eten. Eerst de tomaten bereiden, dan de aardappelen. Eventueel wat verse sla erbij en radijsjes in plakjes. En dan smullen maar. 

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?


 

  • 1 kleine of een halve grote bloemkool
  • nootmuskaat naar smaak
  • 3 eieren
  • 75 gram ham in dobbelsteentjes
  • 4 eetlepels geraspte Cheddar kaas
  • vers gemalen peper
  • snufje chilipeper



 

Zo bereid je het!


 

  1. Maak de bloemkool schoon, snijd in roosjes en kook ze gaar zoals jij dat lekker vind. Afgieten.
  2. Rasp naar smaak nootmuskaat over de bloemkool en laat afkoelen.
  3. Klop de eieren los. Voeg de hamblokjes erbij
  4. Voeg ook 3 eetlepel van de kaas erbij.
  5. Schep de bloemkool door het ei-mengsel.
  6. Maal er naar smaak peper over en voeg ook naar eigen smaak wat chilipeper toe.
  7. Doe over in de pan van de Airfryer of in een passende schaal of springvorm.
  8. Zet in de Airfryer op het rooster. Stel de temperatuur en tijd in.
  9. Check met een mes of sateprikker of al het ei is gestold. Als dat niet het geval is. Zet de timer nog op vijf minuten.
  10. Haal de frittata in de vorm uit de Airfryer. Laat iets afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
  11. En dan... AAN TAFEL!!

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: