Bami met paksoi en kip

06-01-2021

Bami met paksoi en kip


Bami met paksoi en kip

Bami met paksoi en kip


Houtje touwtje Aziatische keuken

Dit gerecht is een snel klaar Aziatisch gerecht. Tikkie westers gemaakt maar dat kan de pret niet drukken. Het is lekker en daar gaat het om.


Paksoi is ideaal om te wokken

Zelf heb ik altijd twee struiken paksoi. Anders vind ik het echt te weinig groente. 


Bami afmeten

De hoeveelheid bami meet ik altijd af. Zo weet ik zeker dat ik niet teveel eet, maar ook niet te weinig. Overhouden hoef ik niet en wil ik niet. Weggooien van eten is zonde.


Pittig maken zoals jij dat wil.

Je zal zien dat ik niet veel sambal gebruik wanneer je het recept ga lezen. Dat komt omdat wij niet pittig eten. Manlief en ik zijn daar niet zo dol op. Vind jij pittig eten wel lekker, doe je er toch wat sambal bij.


De hoeveelheid bami meet ik altijd af.

Recept staat onder deze foto.

Bami met paksoi en kip

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Nasitaart uit de Philips Airfryer XXL

Dit is ook Aziatisch op mijn manier. Ik heb er een lekkere taart meegemaakt. Moet je eens proberen. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?

 


  • 300 gram kippendij zonder bot in stukken gesneden
  • 1 theelepel 5-spice specerijenmelange 
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus
  • mespunt sambal
  • 1 eetlepel limoen- of citroensap (koelkast-flesje)
  • 125 gram mie of andere noedels
  • 2 struiken paksoi
  • 2 eetlepels olie
  • extra lepel Japanse sojasaus
  • vers gemalen zwarte peper
  • 2 bosuitjes















 

Zo bereid je het!



  1. Doe de kip in een kom. 
  2. Strooi de 5-spice erover, de Japanse sojasaus, limoen-of citroensap en de tabasco. Marineer hier de kip minstens 15 minuten in. Langer maakt het lekkerder. Zet het wel in de koelkast tegen bacterie-groei. 
  3. Kook de mie of noedels klaar volgens gebruiksaanwijzing van de verpakking. 
  4. Verwarm één eetlepel olie in een bakpan.
  5. Bak hier de kip aan zonder het marineervocht. Gooi dit niet weg. 
  6. Snijd van de paksoi de onderkant.
  7. Was de bladeren en stengels goed. 
  8. Verwarm in een andere pan één eetlepel olie. 
  9. Snijd van de paksoi de bladeren.
  10. Snijd de stengels in stukken en bak/stoof ze gaar in de koekenpan. 
  11. Wanneer de kip gaar is, giet dan het marineervocht toe . Laat het vocht zoveel mogelijk verdampen. 
  12. Meng dan de gare mie erdoor. 
  13. Snijd van de paksoi de bladeren in reepjes en laat nog 2 minuten mee garen met de stengels. 
  14. Snijd ondertussen de bosui in stukjes. 
  15. Verdeel alles over twee borden. 
  16. En dan...AAN TAFEL. 









Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen


Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: