tunamelt met pasta

Tunamelt 

in schelpenpasta

Of met schelpenpasta. Het zat mooi in de schelpen toen de schotel de oven inging. Maar met het opscheppen liep het min of meer in de soep. Maar oh wat was dit lekker. Nou is tonijn met pasta altijd lekker, althans dat vinden wij. 

De kaas was veganistische mozzarella. Met kokosolie. Helaas staat op de verpakking niet vermeld waar de kokosolie vandaan komt. Gezien de consternatie over apen die met boeien aan de kokosnoten moeten plukken had ik dit wel graag gezien. Verder smaakt het als kaas. Zelf wil ik best minder dierlijke producten eten. Maar of ik dit vaker ga kopen, geen idee. Zelf kies ik liever voor het echte spul maar dan dan biologisch. Hieronder de verpakking van twee kanten. 
tunamelt met pasta
tunamelt met pasta

Zo zag het eruit voor het de oven in ging.

tunamelt met pasta
Tunamelt met pasta
Gezien de consternatie over apen die met boeien aan de kokosnoten moeten plukken had ik dit wel graag gezien.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
aardappelsalade met tonijn

Nog een recept met tonijn


Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram pastaschelpen of andere pasta naar eigen keuze
  • 1 eetlepel olie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 500 gram spinazie
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 flesje kookroom
  • 50 gram blauwe kaas, smaak en soort naar eigen keuze
  • 2 tomaten
  • 1 blikje tonijn
  • vers gemalen peper
  • 4 eetlepels geraspte kaas - ik had dus de vegan mozzarella
Zo bereid je het!

  1. Breng in een pan water aan de kook. Kook hierin de pasta gaar volgens aanwijzing van de verpakking.
  2. Verwarm in een bakpan de olie. 
  3. Pel en snipper de uien. Doe in de pan bij de olie. 
  4. Pel en snipper het teentje knoflook. Die kan bij de ui en laat rustig samen bakken. 
  5. Was de paprika. Halveren, verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd in stukjes en doe in de pan bij de ui. 
  6. Wanneer de groenten zacht zijn geworden doe dan de spinazie erbij. 
  7. De Italiaanse kruiden kunnen er ook bij.  
  8. Wanneer de spinazie is geslonken, giet dan de kookroom erbij. 
  9. Leg de blauwe kaas erop en laat smelten. Af en toe omscheppen. *scroll naar beneden en je ziet mijn insta-foto's staan. Daar zie je een zwart vlak. Dat is een filmpje. Dan kan je zien hoe het stond te pruttelen. 
  10. Was de tomaten en snijd in stukken. Voeg toe bij de spinazie. 
  11. Verwarm ondertussen de oven voor op 220° Celsius. 
  12. Leg de gare en afgegoten pastaschelpen met de opening naar boven, in een ovenschaal. 
  13. Giet de olie van de tonijn. 
  14. Schep het spinazie-kaasmengsel over de pastaschelpen. 
  15. Verdeel de tonijn erover, daarop de geraspte kaas. 
  16. Maal er naar smaak peper over. 
  17. Zet de ovenschaal in de oven, ongeveer 20 minuten. Check na 15 minuten. Je kent je eigen oven het beste! ;-) 
  18. En dan...AAN TAFEL!!! 

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's en video's...

Share by: