Omdat wij met zijn tweetjes zijn, maak ik eigenlijk zelden iets met grote stukken vlees, op stoofvlees na. Dat vries ik dan in. Dit gehaktbrood is prima te maken voor kleine huishoudens.
In eerste instantie hoopte ik dat er over zou blijven voor de dag erop. Lekker op een boterham met wat tomatenketchup. Niet met mosterd, dat smaakt hier niet lekker bij. Dan had ik het anders moeten kruiden. Dat ga ik nog weleens doe. Maar er bleef dus gewoon niets over. Man en ik vonden het zo lekker dat het gewoon helemaal opging. De pasta niet. Maar dat is ook niet erg. Eigenlijk kook ik daar bijna altijd teveel van. En toch gebruik ik niet veel. Vaak weeg ik het ook nog af. Het is niet anders. De ene dag eten we ook meer dan de andere. Door de omstandigheden eerlijk gezegd.
In mijn keukenvoorraad staan veel kruidenmixen en gedroogde kruiden. Dat kan ik van harte aanbevelen. Ik laat ook regelmatig in mijn receptenblogs zien welke mixen ik gebruik. Het zijn sowieso mixen zonder zout. En al helemaal geen dure en onnodige pakjes of zakjes die je met water moet mengen. In mijn tuin staan ook verse kruiden. Maar helaas, zo tegen de herfst sterven die ook af. Zelf drogen is altijd mogelijk natuurlijk. Als jij dat wilt een tip. Kijk de kruiden na op beestjes. Veeg schoon, spreid ze uit op een bakplaat. Zet de oven op 65 graden laat een uurtje of meer drogen. Check regelmatig. Zodra je de blaadjes kan verpulveren met je vingers zijn ze droog zat. Schud over op een droge theedoek en laat afkoelen. Daarna kan je ze fijn maken en het liefst luchtdicht afsluiten.
In de Lidl kan je verse tomatensaus kopen met of zonder kruiden. Zelf koop ik graag zonder, want dan kan ik het eten zelf op smaak brengen. Maar ik geef toe, in deze dure tijden is gekruide misschien net wat goedkoper. Deze tomatensaus wordt gemaakt van tomaten die anders op de vuilnishoop komen. En nu worden ze tot saus verwerkt. Daar kan jij handig gebruik van maken. Heb ik ook gedaan. Zo werd dit gehaktbrood net iets meer Italiaanser.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Zo werd dit gehaktbrood net iets meer Italiaanser.
Wat heb je nodig
Extra nodig: een flink stuk plastic folie. Hiermee vorm je het gehaktbrood.
Zo bereid je het!
Zoals je kan zien in het menu bovenaan, heb ik een pagina volgeschreven over mijn eierstokkanker. Ik heb twee donatieboxen op deze website staan. Deze website is reclamevrij. Mocht je mijn website waarderen, vraag ik een eenmalige donatie aan jou. Niet voor mezelf. Kies zelf voor welk fonds of stichting.
Dank je wel voor je donatie.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!