Sperziebonen met parelcouscous en halloumi

29-07-2021

Sperziebonen met parelcouscous en halloumi



Sperziebonen met parelcouscous en halloumi

Sperziebonen met parelcouscous en halloumi


Hoera Hollands

Die Marokkaanse sperzieboontjes - ik moet ze niet. Op de markt kon ik een tijdje geleden al Hollandse boontjes kopen. Maar deze week zag ik ze eindelijk in de Lidl. Waarom duurt het toch zo lang?


Griekse week

Het leuke van de Lidl is wel weer dat ze die landenweken houden. Ik ben daar best aan verslaafd. Ik geef het toe. Ze hadden deze keer echte Griekse halloumi. In één verpakking zaten twee plakken. Mooi voldoende voor man en ik.

 

Parelcouscous

Een tijd geleden had ik in de Jumbo al parelcouscous gekocht. Het ziet er altijd zo gezellig uit die korreltjes. En het smaakt ook lekker. Zeker met de specerijenmix die ik heb gebruikt, namelijk - Ras el Hanout. Echt koop deze melange eens.


Warm houden

De halloumi heb ik eerst gebakken in dezelfde pan waar de ui en knoflook hun eigen plekje hadden om te bakken.  De halloumi moest natuurlijk wel warm blijven. Dat heb ik gedaan in de Philips Airfryer XXL. Op 85° Celsius voor 15 minuten.

Het leuke van de Lidl is wel weer dat ze die landenweken houden.

Recept staat onder deze foto.

Sperziebonen met parelcouscous en halloumi

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 500 gram sperziebonen
  • 135 gram parelcouscous
  • 2 eetlepels olie
  • ½ tot 1 eetlepel ras el hanout (ligt aan je eigen smaak)
  • 1 verpakking halloumi
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • vers gemalen peper


















 

Zo bereid je het!



  1. Maak de boontjes schoon. Ik verwijder altijd de beide puntjes en breek ze dan in tweeën. Kook ze gaar in kokend water in ongeveer 10 minuten.
  2. Haal de boontjes uit het kokende water en gebruik het water voor de parelcouscous. Ik heb builtjes. In het water heb ik één builtje gedaan. Voldoende voor twee personen.
  3. Verwarm de olie in en ruime koekenpan. Voeg gelijk de Ras el Hanout toe.
  4. Haal de halloumi uit de verpakking en leg in de olie.
  5. Pel de ui en snipper hem fijn. Doe in de pan.
  6. Snipper het teentje knoflook en doe ook in de pan.
  7. Wanneer de halloumi bruin genoeg gebakken is, haal dan uit de pan en houdt warm.
  8. Doe de gekookte boontjes bij de ui en warm al omscheppend om.
  9. Zodra de couscous gaar is, meng het dan met de boontjes.
  10. Maal er naar smaak peper over.
  11. En dan... Aan tafel!
















Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Sperziebonen met parelcouscous en halloumi

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: