Witlofsoep


 

27-09-2023 

 Eerder gepubliceerd op 12-11-2018

Witlofsoep

 

Koelkastrestanten

De witlof en pastinaak lagen in mijn koelkast. De witlof was te weinig voor een hele maaltijd en de pastinaak ook. Die paar vastkokende aardappelen moesten ook op. Ik bedacht dat ik met deze drie ingrediënten best een lekkere soep zou kunnen maken. Het is natuurlijk altijd afwachten hoe het gaat smaken. De aardappel bindt de soep, de witlof kan het bitter maken, maar de pastinaak geeft weer een soort van anijssmaak en maakt het iets zoeter. 


Ik nam de gok

Ik schilde de aardappelen, maakte de groenten schoon en deed alles in en pan met koud water. Bracht het aan de kook. Voegde nog wat vegetarische bouillonpoeder toe en liet alles gaar koken. Ondertussen bedacht ik wat ik verder bij eten.


Extra aankleding en aanvulling

Het werd blauwe kaas, desembrood en wat tomaten. De soep heb ik met verse platte peterselie, geroosterde amandelen en zonnebloempitten gegarneerd. Lust je geen blauwe kaas, kies dan die kaas die je wel lekker vind. Een lepel roomkaas maakt het ook lekkerder. Of crème fraiche.


Manlief was tevreden. Dat is mijn graadmeter.
Witlofsoep

Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Manlief was tevreden. Dat is mijn graadmeter. 

Wat heb je nodig?

 


  • 2 struikjes witlof
  • 2 pastinaken
  • 3 grote of 6 kleine vastkokende aardappelen
  • 1 eetlepel vegetarische bouillonpoeder
  • 4 eetlepels amandelsnippers
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 snuf chilipeper
  • 2 eetlepels gehakte platte peterselie
  • Brood en kaas naar eigen smaak


Zo bereid je het!


  1. Verwijder van de witlof het stronkje en eventueel de lelijke buitenste bladeren. Snijd dan in stukjes. 
  2. Schil de pastinaken. Verwijder de onderkant en een stukje van de top. Snijd dan in blokjes. 
  3. Schil de aardappelen, wassen en in stukken snijden. 
  4. Doe 1 liter water in een pan. Doe de groente en aardappelen erbij. Breng aan de kook. 
  5. Wanneer het water kookt, voeg dan het bouillonpoeder toe.
  6. Laat de soep in wording 15 minuten zachtjes pruttelen. 
  7. Rooster terwijl de soep pruttelt de amandelen en zonnebloempitten in een koekenpan. Wanneer ze gekleurd zijn, direct uit de pan halen en op een bord strooien.
  8. Wanneer de aardappelen gaar zijn, pureer de soep dan met een staafmixer. 
  9. Voeg de chilipeper toe en roer nog door. 
  10. Garneer iedere kom met gehakte peterselie en de amandelen-zonnepitten. 
  11. En dan...AAN TAFEL!!

Witlofrecepten of recepten met witlof

Ben jij dol op soep en zou je deze soep willen proberen?

Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Uiteraard kan je  ook op mijn facebookpagina reageren.


Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: