Hij: 'ik heb trek in een hamburger.'
Ik: 'ja, lekker.'
Hij: 'heb je die huis dan?'
Ik: 'natuurlijk heb ik die in huis. Althans, ik heb de ingrediënten in huis.'
Hij: 'heerlijk, wanneer gaan we eten?'
Ik: 'over 20 minuten.'
Hij: 'oké!'
Zo ging het gesprekje tussen meneer en mij.
Een hamburger of cheeseburger is zo snel zelf gemaakt, die hoef je echt niet kant-en-klaar te kopen. Gehakt, paneermeel en hamburgerkruiden, snufje zout. Dat zijn de ingrediënten. Hier zitten verder geen extra houdbaarheidstoevoegingen, of onnatuurlijke smaakmakers in. Om de hamburgers wat verder aan te kleden heb ik er cheeseburgers van gemaakt en groenten bij gebakken.
De kaas was Gruyère. Door de groenten heb ik ook wat blokjes kaas gedaan. Gewoon omdat het lekker is.
Ui en champignons had ik nog in huis. Die heb ik apart gebakken. Afbakbroodjes had ik ook nog huis. Deze keer heb ik kleine Turkse broodjes gekozen.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Om de hamburgers wat verder aan te kleden heb ik er cheeseburgers van gemaakt en groenten erbij gebakken.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!