Tarte tatin spruiten en geitenkaas

05-11-2022

Dit recept is eerder geplaatst op een ander platform. Datum is 12-12-2019

Tarte tatin spruiten met geitenkaas


Spruitjes tijd

Ik ben dol op hartige taarten. Maar maak ze niet veel. Ook tarte tatin's maken vind ik leuk. Hartig of zoet. Het is super makkelijk en het kan 'bijna' niet misgaan. En ik, als niet bakster, kan het weten.


Spruitjes

In mijn koelkast lag een zak met spruitjes.  Op de plank erboven een pakje met geitenkaas. Je weet wel, 2 rondjes in plakjes gesneden zachte kaas, en per rondje apart verpakt. Daar kon ik best wat mee. 


Een beetje meer

Maar er moest nog wat extra's aan worden toegevoegd. Dus dacht ik uien, bedenk iets met uien wat het nog lekkerder maakt. Kwestie van combineren en ik was eruit.


Hollandse kruiden

De spruiten heb ik eerst gegaard in de koekenpan met Hollandse kruiden van Euroma. 

Ben je dol op spruiten dan heb je nu weer een variatie om deze heerlijke en gezonde herfst-/wintergroente op tafel te zetten. 


Niet gesponsored

Mocht je denken dat ik word betaald om over die kruiden te bloggen. Dan heb je het mis. Ik heb ze ook niet gratis toegestuurd gekregen. Alles koop ik zelf.

Kwestie van combineren en ik was eruit.

Hollandse kruiden groenten

Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 5 à 6 plakjes bladerdeeg
  • 500 gram spruiten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel Hollandse kruiden groente
  • vers gemalen peper
  • 4 kleine of drie grote uien
  • 1 eetlepel olie
  • ½ eetlepel pittige Franse mosterd
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 1 losgeklopt ei



Zo bereid je het!



  1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat onder een keukendoek ontdooien.
  2. Maak de spruiten schoon. Verwijder het kontje en de lelijke buitenste bladeren. Halveer de spruiten en spoel ze af onder de kraan. Laat uitlekken. 
  3. Verwarm de olie in een ruime bakpan en doe de spruiten erin, samen met de Hollandse kruiden. Laat ze op klein vuur bakken. Voeg er wat water aan toe, leg een deksel op de pan en laat ze rustig stoven. 
  4. Pel de uien, halveren en in halve manen snijden. 
  5. Verwarm de olie in een koekenpanen laat de uien op getemperde hittebron fruiten.
  6. Gaat het te hard, voeg wat water toe. 
  7. Wanneer de uien zacht zijn schep dan de mosterd erdoor. Laat nog rustig bakken. 
  8. Verwarm de oven voor op 185°Celsius. 
  9. Leg in een taartvorm op de bodem eerst de uien.
  10. Verdeel de helft van de kaas erop.
  11. Schep daarop de spruiten, maal er peper naar smaak over en verdeel de andere helft van de kaas erop. 
  12. Dek af met het bladerdeeg.
  13. Prik er met een vork hier en daar gaten in. Hierdoor gaat het bladerdeeg niet zo opbollen tijdens het bakken.
  14. Smeer het bladerdeeg in met losgeklopt ei. 
  15. Zet de taartvorm in de oven en de timer op 25 minuten.
  16. Haal na die tijd de taartvorm uit de oven.
  17. Laat vijf minuten staan.
  18. Keer dan met behulp van een groot bord de tarte tatin om. 
  19. En dan...AAN TAFEL!! 🍽🧀😊


Word jij ook zo blij van lekkere recepten voor twee? Heb jij veel vrienden die zitten te springen om lekkere recepten voor twee? Je kan ze nu blij maken. Zodat ze ook lekker met zijn tweetjes kunnen eten. Sharing is caring!

Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil jij ook mooie flyers maken? Check dan via de link. Credits voor jou en mij. Klikhier


Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Tarte tatin spruiten en geitenkaas

Neem contact met ons op

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: