Puntpaprika met kaas

Maandag 21-12-2020

Puntpaprika met kaas

Puntpaprika met kaas


Een smaakbom op je bord

Puntpaprika's zijn heerlijk. Smaakbommen zijn het, zeker wanneer je ze gaart in de oven en wat andere smaakmakers toevoegt. Dit recept staat binnen 30 minuten op tafel. Je kan het eten als lunch, bij de bbq maar ook bij de warme maaltijd. Lekker met gekookte rijst met tomaten erdoor. Of plakken gebakken zoete aardappel. Maar natuurlijk ook erg lekker op een broodje. 


In de Lidl

Deze paprika's koop ik in de Lidl. Ik koop ze regelmatig. Nou ja, eerlijk gezegd koop ik ze iedere week. Je kan er simpel je dagelijkse groente inname mee verhogen. Een beetje paprika weegt gemiddeld 100 gram. Het kan meer of minder zijn natuurlijk. 


Watermeloen spiezen

Ik had ook nog spiezen gemaakt. Aan de voorkant kan je blokjes watermeloen doen. Zo heb je de heerlijke smaken op één stokje. 


Eenvoudig

Dit is echt heel eenvoudig te maken. Snel klaar en gezond bovendien. De oven laat de kaas smelten en dat is gewoon heel erg lekker. Dit kan ook heel goed in de airfryer natuurlijk. Houdt dan als temperatuur 160°Celsius aan.


Dit kan ook heel goed in de airfryer natuurlijk.

Houdt dan als temperatuur 160°Celsius aan.



Recept staat onder deze foto.

Puntpaprika met kaas

Recept is denk ik wel voor 10 personen. Afhankelijk hoe groot je de porties maakt. 



Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Witlof ham kaas uit de slowcooker

Via deze link kom je op de pagina waar het recept staat uit de slowcooker. Was ook lekker hoor. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

Voor de paprika
  • 4 rode puntpaprika
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse Rozemarijn
  • 2 eetlepels olie
  • brie of camembert
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels verse bieslook
Voor de spiezen en de rest van de maaltijd
  • 10 tomaten
  • 10 groene olijven
  • 10 stukjes brie of camembert
  • 10 watermeloen in stukjes









 

Zo bereid je het!



  1. Verwarm de oven voor op 180°Celsius.
  2. Was de paprika's. Drogen en halveren. 
  3. Verwijder het zaad en de lijsten. Leg in een ovenschaal. 
  4. Hak de tijm en Rozemarijn fijn. 
  5. Verdeel dit over de paprikahelften. Verdeel er ook de olie over. Zet in de oven. 
  6. Stel de timer in op 15 minuten. 
  7. Snijd ondertussen de kaas in plakken. Leg de plakken kaas in de paprikahelften wanneer de eerste 15 minuten voorbij zijn. 
  8. Zet de timer weer op 15 minuten. 
  9. Was ondertussen de tomaten, drogen en halveren. Of bouw de spiezen op zoals je zelf wilt.
  10. Vooraan komt een blokje watermeloen. 
  11. Verwijder van de bosuitjes de worteltjes en lelijke buitenste bladeren. Snijd dan fijn. 
  12. Snipper de bieslook fijn. 
  13. Verdeel de spiezen over twee borden. 
  14. Leg er dan de warme paprika naast. 
  15.  Strooi de bosuitjes en bieslook over de paprika erover verdelen.
  16. En dan....AAN TAFEL. Dit was lekker met focaccia-brood. 









Ga terug naar home via onderstaande link

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: