Gehaktworstjes uit het midden-oosten

31-01-2023

Gehaktworstjes uit het midden-oosten

Foodbloggers foodswap

Oef, daar zat ik. In een spagaat, ga ik me afmelden of niet? Niet dus. Ik had me aangemeld dan zal ik de opdracht volbrengen ook. Deze keer werd ik gekoppeld aan K.van Koken.com


Portugal

Deze dame, Liz Ribbens is een Zeeuwse die in Portugal woont. Zij heeft uiteraard veel Portugese recepten op haar website. Maar ook Nederlandse en meer. 

 

Ćevapčići kruidenmix

Ook heeft ze veel kruidenmelanges, die jezelf kan samenstellen, op haar website staan. Op mijn verlanglijst stond al om eens Ćevapčići te maken. Maar ik kon nooit aan een goede melange komen. En wist ook de verhoudingen niet. En nu wel. Ondanks het recept, werd het toch wat anders.


Anders

En toch werd het wat anders. Ik ben geen voorstander van heel veel potjes losse kruiden en/of specerijen op voorraad te hebben. Liever ga ik voor de kant-en-klare mixen van Euroma en Verstegen. Na vergelijking vond ik de Baharat van Jonnie Boer het meeste overeen komen. Alleen moest er nog wat groene kruiden aan toegevoegd worden. Die heb ik steevast in pot staan. Deze keer de gemengde Franse kruiden. Wat het uiteindelijk is geworden staat verderop deze pagina. Het viel in de smaak bij manlief.


Twee apparaten

Dit recept heb ik grotendeels bereid met twee apparaten. Namelijk de Philips Airfryer en de multicooker van Russell Hobbs.

Op mijn verlanglijst stond al om eens Ćevapčići te maken.

Gehaktworstjes uit het midden-oosten

Recept is voor twee personen.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 250 gram biologisch rundergehakt
  • 1 eetlepel Baharat
  • 1 eetlepel gemengde, gedroogde groente kruiden
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 135 gram orzo/risoni
  • 1 eetlepel olie
  • 1 pak gemengde macaroni/spaghettigroente
  • 1 verpakking tomatenbasis of een fles van een ander merk
  • 1 tomaat
  • eventueel nog wat peper en misschien een snufje zout




















 

logo van de foodblogswap

Zo bereid je het!



  1. Meng het gehakt met de Baharat, gedroogde kruiden, paneermeel en het ei.
  2. Maak er een soort van worstjes van. Let wel, bak je ze in de airfryer, worden ze alsnog wat ronder.
  3. Zet de worstjes in ongeveer 15 minuten in de koelkast.
  4. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Afgieten en laten staan.
  5. Zet de Russell Hobbs aan op aanschroeien, zodra deze is opgewarmd doe dan de olie samen met de groente in het apparaat. Laat zacht en lichtbruin bakken.
  6. Of, verwarm de olie in een hapjespan en doe daar de groente  bij.
  7. Wanneer de groenten zacht en lichtbruin zijn, voeg dan de tomatenbasis erbij en laat pruttelen.
  8. Haal de gehaktworstjes eruit. Leg ze in de airfryer. Stel de temperatuur in op 200 graden Celsius en de tijd op 10 minuten.
  9. Meng ondertussen de pasta door de groente-tomatensaus.
  10. Snijd de tomaat in plakken en leg het op de groente-tomatensaus.
  11. Zie serveervoorbeeld of dien op zoals jij het wilt.
  12. En dan... Aan Tafel!!


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen


Share by: