ontbijt met havermout en meer

Mijn ontbijt

21 September 2020

Ontbijt voorbeeld

Vakantie

De afgelopen weken had manlief vakantie. Eigenlijk hadden we naar Spanje gegaan. Maar Corona stak er een stok voor. Jammer dan. Het is niet anders. Daar kan ik de hele dag over gaan zeuren. Maar dat helpt niet. Accepteren en hopen dat corona ons deurtje voorbij gaat. Dat hebben we zoveel mogelijk zelf in de hand.


De eerste week

De eerste, twee weken heeft manlief hard gewerkt in de tuin. Zelf ben ik begonnen met het schilderen van de keukendeurtjes. Dat gaat niet snel. Maar ik heb de tijd.


De derde week

Maar goed dat manlief de eerste twee weken hard heeft gewerkt in de tuin. Het is nu heerlijk uitrusten en genieten van het mooie weer.


Wandelen

We wonen in een geweldig mooie omgeving. Pal achter de dijk van het Haringvliet. Dat gebied nodigt uit om mooie wandelingen te maken. En dat is wat we doen in de derde week van zijn vakantie. We komen uit bed en nemen eerst een bak koffie. Zwart zonder suiker en/of zoetstof. Heerlijk dat pure spul. Mijn mooie, nieuwe Lowa wandelschoenen aan, nordic walking stokken in mijn handen en stappen maar.


Het ontbijt

Na deze wandeling hebben we echt wel trek gekregen. Een croissant is lekker en een broodje met gebakken ei ook. Maar zo doordeweeks houden we het toch het liefst bij ons standaard wekelijkse ontbijt. In het weekend variëren we. Dan is het anders. Gebakken eitje, of een gekookt eitje. Hard of zacht broodje. Of gewoon brood. Maar altijd wel met fruit.

Dit ontbijtvoorbeeld is van september. In maart kan je ander fruit kopen. Zorg wel voor vers fruit.


Update

Dokters van morgen

Afgelopen week zat ik naar een aflevering van Dokters van morgen te kijken. Het ging over voeding en hoge bloeddruk. Dokter Brouwers wil van Bakkeveen een blue zone maken. Goed streven. Maar wat ik zag vond ik wel erg leuk. Het ontbijt was praktisch hetzelfde wat ik eet. Fijn voor mij om te zien dat ik goed bezig ben. Nou heb ik en mijn man gelukkig geen hoge bloeddruk. En nee, wij eten ook niet volledig plant based. Wij eten regelmatig vlees en vis. Klikhiervoormeerinformatie


ontbijt met havermout en meer
Recept is voor 2 personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Mijn  ontbijt-ingrediënten

Voldoende voor 1 kom


  • 3 eetlepels biologische havermout
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 100 milliliter heet water
  • 1 appel
  • 150 milliliter biologische volle yoghurt, Griekse yoghurt of sojayoghurt
  • halve bio banaan
  • ½ bakje blauwe bessen
  • halve sinaasappel
  • handje druiven (eigen tuin)
  • 2 gepelde walnoten
  • theelepel kaneelpoeder


p.s.

Je kan natuurlijk je eigen fruit kiezen. Ik geef maar een voorbeeld. 




 




 

Zo stel ik het samen


 

  1. Doe de havermout en lijnzaad in een grote kom.
  2. Giet het hete water erover.
  3. Was de appel, halveren, klokhuis verwijderen. Snijd dan in stukken.
  4. Zet de kom in de airfryer. Stel de temperatuur in op 135 graden en de tijd op 5 minuten.
  5. Meng de yoghurt erdoor na die tijd.
  6. Verdeel de banaan in plakjes over de twee kommen.
  7. Was de bessen en verdeel over de kommen.
  8. Schil de sinaasappel. Pers het sap uit de schillen boven de kommen. Snijd de sinaasappel in stukjes en verdeel over de kommen.
  9. Was de druiven en verdeel ook over de kommen.
  10. Snijd de walnoten wat klein en strooi erover.
  11. Strooi naar smaak wat kaneel erover.
  12. En dan...ONTBIJTEN MAAR!




Wat eten we vandaag

Zit jij met je handen in het haar en vraag je je ook af wat eten we vandaag. Haal je handen uit je haar en kijk eens rond op de pagina met al mijn recepten. 

https://www.elisabethsmagazine.nl/elisabethskitchen-recepten-overzicht

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Recepten pagina



Na het lezen van dit recept wil je vast meer recepten van mij bekijken. Ja toch? Dat genot ga je aanbieden. Want ik heb mijn recepten verzamelt op een pagina. En op die pagina zelfs gerubriceerd in meatless monday, of makkelijke zaterdagse recepten. Als je die pagina opslaat zie je vanzelf welke nieuw is. En bevalt je die niet, scroll je toch nog even naar beneden of naar boven. Er zit vast wel iets voor je bij.



Klikhiervoordereceptenpagina

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: