Bietensalade met fenegriekkaas en blauwe kaas

20-05-2022

Recept heb ik eerder gepubliceerd op een andere, verwijderde website op 15-12-2017

Bietensalade met fenegriekkaas en blauwe kaas


Foodbloggers foodswap

Deze maand doe ik weer mee met de foodblogswap van de groep foodbloggers op facebook. Het is leuk om andere foodbloggers te leren kennen. Deze keer werd ik gekoppeld aan Culi-Sandra. Sandra heeft een website met mooie en lekkere recepten voor iedereen. Makkelijk te bereiden en met gangbare ingrediënten. Voor ieder wat wils. Op haar website vond ik carpaccio van rode biet. Dank voor je inspiratie.


Ga voor kleur

Zoals je kan zien is dit een oud recept. Deze bietjes had ik rauw gekocht in Rotterdam. In de Fenix Food Factory. Helaas kan je deze kleurige bietjes niet in de gewone supermarkt kopen. Wat ik echt jammer vind. En een gemiste kans ook voor de supermarkten.

 

Gezond

Van kleur op je bord wordt iedereen vrolijk.

Niet alleen staat kleur op je bord vrolijk, het is ook nog eens gezond. Dat is toch helemaal geweldig.


Garen

De bietjes heb ik afzonderlijk verpakt in alumimiumfolie en gegaard in de oven. Je kan ze koken, maar dan moet je ze wel apart koken. Want je wilt niet dat die mooie gele/witte en oranje  bietjes rood gaan kleuren.



Van kleur op je bord wordt iedereen vrolijk.

Recept is voor twee personen.

Wat heb je nodig?

 


  • 5 kleine of 3 grote bietjes in diverse kleuren
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepels balsamico-azijn
  • vers gemalen peper
  • 3 eetlepels boekweit
  • 75 gram kaas met fenegriek
  • 75 blauwe kaas, smaak en soort naar eigen keuze
  • 2 eetlepels Nigella zaad





















 

logo van de foodblogswap

Zo bereid je het!



  1. Verwarm je oven voor op 180° Celsius.
  2. Was de bietjes schoon.
  3. Leg ieder bietje op een velletje aluminiumfolie.
  4. Vet ze in met olie. En vouw de pakketjes dicht.
  5. Leg ze op een ovenbakplaat. Zet deze in de voorverwarmde oven.
  6. Zet de timer op 45 minuten. Heb je grote bieten zet de timer dan op 1 uur.
  7. Haal na die tijd de pakketjes uit de oven.
  8. Open de pakketjes en laat de bietjes wat afkoelen.
  9. Wanneer je ze kan vastpakken verwijder dan de schillen. Ik doe het met een scherp mesje. De schil rasp ik er dan als het ware van af.
  10. Rooster de boekweitkorrels tot ze beginnen te geuren. Strooi ze dan op een bord zodat ze niet verbranden. 
  11. Snijd de bietjes in dunne plakken. 
  12. Verdeel over twee borden. 
  13. Giet er nog wat olie over en balsamico-azijn. 
  14. Maal er naar smaak peper over.
  15. Verdeel de geroosterde boekweit erover. 
  16. Snijd de kazen in stukjes en verdeel over de bietjes.
  17. Bestrooi met Nigellazaad. 
  18. En dan... aan tafel!!

Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: