Via deze link kom je op de pagina waar het recept staat uit de slowcooker. Was ook lekker hoor.
Tijdens een verblijf in een grens-enclave leerde ik het begrip smoske kennen. Ik zag een broodje met beleg zoals wij Nederlanders herkennen van het broodje gezond. Het broodje wat de naam gezond draagt maar in feite niet gezond is - maar dit terzijde.
Het smoske dus. Ik stond bij de bakker en zag het broodje en kocht er twee voor de zaterdagse lunch.
En ze zijn heel erg lekker. Het was echt een succes bij die bakker, want ze vlogen als gevulde broodjes over de toonbank. Er waren twee verschillende soorten: één met ham en één zonder ham. Ik koos steevast voor de met ham.
Smossen is Belgisch voor morsen of knoeien. Het gaat je nu vast al dagen, zo'n broodje eet je niet zonder te knoeien. Van de week had ik weer eens eiersalade gemaakt en daar had ik nog wat van over. Genoeg om deze heerlijke smoskes te maken.
In plaats van het brood te besmeren met mayonaise heb ik huisgemaakte verse kruidenkaas voor gebruikt.
Smossen is Belgisch voor morsen of knoeien.
Wat heb je nodig?
Voor de kruidenkaas
Zo bereid je het!
De kruidenkaas
De eisalade
De smoskes beleggen
Ga terug naar home via onderstaande link
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.