Gremolata - wat is het

Dinsdag 12-1-2021

Gremolata - wat is het?



Gremolata

Gremolata - wat is het?


Een paar ingrediënten

In Italië wordt bij ossobuco een smaakbom geserveerd. Namelijk gremolata. Deze smaakbom maak je met een paar ingrediënten. Verse ingrediënten wel te verstaan.

 

Peterselie

Verse peterselie is ontzettend lekker. Sowieso zijn verse kruiden lekkerder dan de gedroogde versie. Voor gremolata heb je echt verse peterselie nodig. Kies voor de krulpeterselie. Te herkennen aan het krullend blad. Er bestaat ook platte peterselie, dat kruid heeft platte bladeren en lijkt een beetje op koriander.


Citrusvruchten

Ik ben dol op limoenen. Die smaken zuur, maar anders dan citroenen. Het voordeel is ook dat limoenen praktisch pitloos zijn. Soms tref je een pit aan, maar echt heel soms.


Knoflook en zout

Je kan een blender gebruiken of een staafmixer om gremolata te maken. En om de knoflook fijn te maken, kan je ook gebruiken van een knoflookpers. Maar ja, dat schoonmaken. Ik vind het met een mes fijner. Dus ik neem een teentje knoflook en geef er met de platte kant van het mes een klap op. Dan strooi ik er een snufje zout over en wrijf met de platte kant van het mes de knoflook fijn. Dat ligt op de snijplank, dan ga ik de peterselie fijnsnijden samen met de zest van de limoen. En zo blijf ik hakken tot het heel fijn is. Je kan dit serveren bij vis, maar ook bij vlees. Zoals de Italianen doen. Het is ook erg lekker bij een karbonade. Of risotto met paddenstoelen.

Kies voor de krulpeterselie. Te herkennen aan het krullend blad.


Gremolata de ingrediënten

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Avocado kruidenboter

Zoek je nog een bijgerecht? Dan is dit zeker een kanshebber. Lekker bij de gourmet of bij de mosselen. Of waar jij stokbrood en kruidenboter bij wilt eten. 

Klik hier voor de pagina.

Ga terug naar home via onderstaande link

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Wil je een reactie achterlaten? Je reactie wordt niet getoond op de website



Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: