Lasagne koolhydraatarm

Lasagne koolhydraatarm

Lasagne

koolhydraatarm

Soms eet ik 's avonds koolhydraatarm. Daar heb ik al eerder over geschreven waarom. Want ook ik houd weleens een soort van balansdag. Dat doe ik niet door extra vet te eten. Maar door meer groente te eten. In dit gerecht heb ik de lasagnebladen vervangen voor spitskool. Gaar gekookt en dan met gehaktsaus laagjes maken net als met lasagne. Geen bechamelsaus bovenop maar rondjes geitenkaas. Die worden in de oven lekker zacht en smeuïg. Hieronder de foto's van de laagjes. 

De spitskool heb ik lekker gaar gekookt. Vind je het lekkerder om je groente knapperiger te houden, prima. Dat is juist zo leuk aan zelf koken, je kan dat naar je eigen smaak doen. Wat je niet hebt met kant-en-klaar. Dan eet je wat een gemiddeld mens lekker vind. En dat ben je toch niet - een gemiddeld mens. Ik niet in ieder geval. 
Lasagne koolhydraatarm
Lasagne koolhydraatarm
Lasagne koolhydraatarm
Geen bechamelsaus bovenop maar rondjes geitenkaas. 
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Gazpacho uit Elisabethskitchen

Dit is ook zo heerlijk op een zonnige zondag. Deze gazpacho heb je zo gemaakt. 

Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?

  • Halve spitskool
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 250 gram rundergehakt - of vega-gehakt
  • 1 eetlepel biologische Italiaanse keukenkruiden gedroogd
  • ½ theelepel pittige gerookte paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 1 verpakking geitenkaasrondjes
  • vers gemalen peper
Zo bereid je het!

  1. Breng in een ruime pan water aan de kook. 
  2. Haal de koolbladeren los. Hoeft niet zo netjes. Je ziet het toch niet in de lasagne. Breng aan de kook en laat ongeveer 7 minuten koken. Afgieten en uit laten lekken. 
  3. Verwarm in een hapjespan de olie. 
  4. Pel de ui en snipper fijn. Doe in de olie en laat rustig bakken.
  5. Pel en snipper de knoflook. Kan ook bij de ui. Schep om.
  6. Was de paprika. Halveren en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd in blokjes en doe in de pan bij de ui. Ook omscheppen. 
  7. Het gehakt kan erbij en maak het met een vork rul. Voeg ook gelijk de kruiden en specerijen toe. Zo kan het lekker met elkaar bakken. 
  8. Wanneer de groenten zacht zijn en het gehakt gaar voeg dan de tomaten toe. Laat warm worden. 
  9. Verwarm de oven op 225° Celsius.
  10. Bouw je lasagne op zoals je kan zien hierboven op de foto's. Je kan kiezen hoeveel lagen kool je wilt. Ik had twee lagen kool en vier lagen saus. 
  11. Leg bovenop je saus de geitenkaasrondjes. Maal er naar smaak peper over. Schuif de schaal in de oven en zet de timer op 20 minuten. 
  12. En dan...AAN TAFEL!! 

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: