Regelmatig is de aubergine in de aanbieding in de Lidl. Twee voor één euro is een koopje. Dus dan koop ik ze ook regelmatig.
Zelf vind ik het een lekkere groente en manlief ook. Maar het is wel een groente die bewerking nodig heb. Rauw eten is geen optie en zeker niet lekker. Ik bedenk regelmatig iets met aubergine. Kijk maar hiernaast of hieronder voor meer recepten met deze groente.
Je kent vast Baba ganoush wel, dat is ook een aubergine-dip. Ook erg lekker. Dat maak je ook met gare aubergine. Oorspronkelijk wordt de aubergine eerst geroosterd op houtskool. Die houtskool geeft al een smaak aan de aubergine. En dan gaan er nog eens wat smaakmakers door. Mijn aubergine heb ik eerst gegaard in de Airfryer XXL. Er zit dan geen houtskoolsmaak aan. Dat heb ik opgelost met gerookte paprikapoeder die pittig was.
In de Lidl had ik onderlaatst een chopper of hakmolen gekocht. Echt handig ding. Niet te groot en met een glazen kan. De aubergine dip was echt lekker zacht en zalvig. Daar houden wij van. En de hakmolen is makkelijk schoon te maken. Helaas was de chopper geen lang leven beschoren. Nu gebruik ik mijn blender maar weer. Het kan ook met een staafmixer of keukenmachine.
Recept is voor twee personen.
Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.
Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
Zo bereid je het!
Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.
Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!