Broodje halloumi en tomatensalade

11-02-2022

Broodje halloumi en tomatensalade 



Broodje halloumi en tomatensalade

Broodje halloumi en tomatensalade 


Zaterdags broodje

Dat schrijf ik nou wel, zaterdags broodje. Maar het kan ook gewoon op maandag worden gegeten. Of de andere dagen. Vroeger aten wij vaak op zaterdag verse soep en brood.


Makkelijke maaltijd

In deze hectische tijd is een makkelijke maaltijd altijd fijn. Maar zelf vind ik wel dat er toch iets van groente bij moet. Anders is mijn maaltijd niet compleet.

 

Fruit of groente

Nou lig hier een tomatensalade bij. En ja ik weet het en zeg het ook steeds eigenlijk. Tomaat is in feitelijk fruit. Iets met pitjes van binnen, net als appels en sinaasappels. Zelf heb ik er een andere naam voor bedacht. Ik noem het maar gruit. Een samentrekking van groente en fruit. Hoe je tomaten noemt, groente, fruit of gruit. Het geeft gewoon extra vitaminen en mineralen aan je maaltijd. En een soort van frissigheid. Tomaat en zeker verse cherrytomaten maken een broodmaaltijd of salade extra fris in de mond. Bij dit broodje was deze salade een goede combinatie. Het zwakte het zout van de halloumi wat af.


Over halloumi

Halloumi is een grillkaas uit Cyprus. Het bestaat uit koemelk en melk van geiten. Het is wat zoutig van smaak. Maar zo ontzettend lekker en veelzijdig. Je maakt er snel een broodje mee. En ik maak er ook wel een 'kaantjes' van om door een gerecht heen te mengen.


Halloumi is een grillkaas uit Cyprus. Het bestaat uit koemelk en melk van geiten.

Recept staat onder deze foto.

Broodje halloumi met tomatensalade

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


Voor de halloumi

  • 1 verpakking halloumi
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel gedroogde korianderblad
  • mespunt gemalen komijnpoeder
  • mespunt chilipeper poeder

Voor de tomatensalade

  • 300 gram kerstomaten, gele en rode
  • 1 smaakkomkommer of 2
  • groene olijven zonder pit, hoeveelheid naar eigen keuze
  • 25 gram fetakaas in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • 1 tak met munt
  • witte peper, hoeveelheid naar eigen smaak
  • voldoende verse groene kruiden of rucola-slamix


















 

Zo bereid je het!



Halloumi bereiden

  1. Snijd de halloumi in plakken.
  2. Meng de overige producten door elkaar in een ruime kom die je goed kan afsluiten.
  3. Leg de kaas erin en schep een paar  keer om. Laat minimaal 30 minuten marineren.
  4. Schep zo nu en dan door.
  5. Verwarm na marineertijd een koekenpan en bak de kaas langzaam bruin. Je kan de kaas ook goed grillen in een grillpan.
  6.  Wanneer één kant goed bruin is, draai de kaas dan om.
  7. Bewaar de marinade om als saus te gebruiken. 


Tomatensalade bereiden

  1. Was de tomaten, drogen en halveren.
  2. Komkommer wassen en in blokjes snijden. Bij de tomaat voegen.
  3. Voeg ook de olijven en de fetakaas toe.
  4. Maak een dressing van de olijfolie, citroen en witte peper.
  5. Meng door de dressing de muntblaadjes in stukjes gesneden, de groene kruiden of rucola-slamix.
  6. Meng dan de tomaten en de komkommer door de salade.
  7. Leg de tomatensalade op je brood naar keuze.
  8. Verdeel de gebakken of gegrilde halloumi en druppel er nog wat van dressing over.
  9. En dan: aan tafel!!


p.s. Kies het brood wat jij het lekkerste vind. Mijn keuze was pitabrood.


















Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: