Bladerdeeghapjes met kaas

19-07-2022

Bladerdeeghapjes met kaas

Dit recept heb ik op 24-03-2019 op een andere blogsite gepubliceerd.


Kaaskop

Soms heb je toch gewoon trek in iets lekkers. Ik wel. En niet altijd heb ik wat te snacken in huis. Ik hoef geen bussen met chips op voorraad te hebben. Die worden toch maar oud. Trouwens dat is niet mijn favoriete chips eerlijk gezegd. De chips van de Lidl in de lichtblauwe zak vind ik het lekkerst. Maar dit terzijde. Soms wil ik ook iets anders lekkers. Zelf gemaakte lekkers.


Italiaanse kruidenkaas

In een kaaswinkel zag ik een Italiaanse kruidenkaas. Het was knettervers uit de kaasmakerij. Dus ik had een stuk gekocht. Helaas is die niet altijd te koop. Maar daar heb ik een prima alternatief voor.


Alternatief

Het is een harde kaas. Dus geen zachte uitsmeerbare. Kan je die kaas niet vinden, kan je kiezen voor anderen. Denk aan kaas met fenegriek of mosterdkaas.

 

Kies je eigen smaak

Ik zeg altijd kies het product wat jij lekker vind als alternatief. Zelf vind ik kaas met fenegriek erg lekker. Ken je het niet, dan kan je het altijd proberen. 


Noot voor aanhangers van conspiracy theorieën. De vorm van het Nigella zaad bovenop de hapjes zijn geen verborgen berichten. Het zaad is gewoon zo terecht gekomen op de hapjes. ;-)


Denk aan kaas met fenegriek of mosterdkaas.

Recept is voor twee personen.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 


  • 2 plakjes diepvries-bladerdeeg
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 2 plakken kaas naar eigen keuze
  • 1 ei losgeklopt
  • Nigella zaad



Zo bereid je het!



  1. Laat de plakjes bladerdeeg onder een vochtige keukendoek ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200°Celsius.
  3. Besmeer de ontdooide plakjes met de roomkaas. 
  4. Leg er dan een plak kaas op. Maak het eventueel passend. 
  5. Rol de bladerdeeg op en snijd dan in vijven. Of in vieren wanneer je grotere hapjes wil.  
  6. Leg de hapjes op een bakplaat waar bakpapier op ligt. 
  7. Bestrijk met het losgeklopte ei.
  8. Strooi de Nigella zaad erover. 
  9. Bak de hapjes af in ongeveer 12 tot 14 minuten. 
  10. En dan...OP TAFEL!!! 



Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.


Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bladerdeeghapjes met kaas en Nigella zaad

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: