smorrebrod met gerookte zalm en asperges

Smorrebrod met ei,  gerookte zalm en asperge

oftewel: brood belegd met gerookte zalm, ei en asperge

Om asperges eens anders dan anders te eten dacht ik die ga ik eens op brood doen. Net als het Deense smorrebrod. Maar dan op mij manier. Geen saus op het brood, maar over het ei en asperge. Het brood is van La Place. Dat kan ik kopen in de Jumbo. Eigenlijk best lekker brood. Zelf heb ik gekozen voor de bruine versie. 

De chips die erbij ligt heb ik ook gekocht in de Jumbo. Het is echte Spaanse chips. Serieus. En lekker joh. De doorschijnende zak zit in een papieren zak. Ik weet niet of het in iedere Jumbo te koop is. Het filiaal in mijn dorp is heel groot. 

Het was echt een smakelijk late lunchgerecht. En helemaal niet moeilijk. Anders gezegd: simpel en smaakvol.

Met de rest van de asperges en ei heb ik samen met tomaat een salade gemaakt. Deze ging ook schoon op. Echt spekkie voor het bekkie! 

Wil je meer variaties, klik dan op foto met meer smorrenbrod, die verderop de pagina staat. 
Smorrebrod met ei, zalm en asperge
Het was echt een smakelijk late lunchgerecht. En helemaal niet moeilijk. Anders gezegd: simpel en smaakvol.
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Wat heb je nodig?
  • 500 gram witte asperges
  • wat foelie
  • 1 blaadje laurier
  • 4 peperkorrels
  • 4 bruine boterhammen -soort en merk naar eigen keuze
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 gekookte eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel water
  • vers gemalen peper
  • wat plukjes krulpeterselie
optioneel: chips voor de crunch
Zo bereid je het! 
  1. Breng in een ruime, brede pan water aan de kook samen met foelie, laurier en peperkorrels. 
  2. Schil de asperges, wassen en snijd een stuk van de onderkant. Leg de asperges in het kokende water. Kook gaar in ± 7 minuten. 
  3. Afgieten en laten afkoelen.
  4. Verdeel het brood op een grote serveerschaal of op 2 borden. 
  5. Halveer de boterhammen en verdeel de zalm erover. 
  6. Pel de eieren. Snijd in plakken en verdeel over de boterhammen. 
  7. Snijd 8 asperges in drieën en verdeel over de boterhammen. 
  8. Meng de mayonaise met het water. Verdeel ook over de boterhammen. 
  9. Maal er verse peper naar smaak over. 
  10. Garneer af met krulpeterselie
  11. En dan...AAN TAFEL!!!
Foelie wat is het
Brabants roggebrood met Spaanse makreel
Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.


Wil jij mij een pleziertje doen?
Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs... Share if you like... Thank you!

elisabethskitchen - lekkere recepten voor twee recepten overzichtspagina
Share by: