Bresaola met tonijnmayonaise

16-12-2021

Bresaola met tonijnmayonaise



Bresaola met tonijnmayonaise

Bresaola met tonijnmayonaise


Geen vitello tonnata

Maar mijn variatie op dit gerecht. In de Lidl kwam ik bresaola tegen. Dat is gedroogd rundvlees. Beetje kort door de bocht, maar daar komt het op neer. De smaak is in ieder geval heerlijk.


Gedroogd vlees

Het luchtgedroogde vlees kan wel vettigheid gebruiken dacht ik. En groen ook. Lekker veel veldsla.

 

Tonijnsaus

Mijn versie van tonijmayonaise kan echt iedereen maken. Je hebt niet veel meer nodig dan tonijn - duhhh. En mayonaise. Ik heb er nog wat meer meegeblenderd. Wat dat meer is lees je verderop.


Shared plate

Ik heb er een shared plate van gemaakt voor twee. Krijg je visite kan je een paar van deze borden maken of een speciale borrelplank. Of tussendoor. Ik weet zeker dat het in de smaak valt bij liefhebbers van de originele vitello tonnata.

In de Lidl kwam ik bresaola tegen.

Recept staat onder deze foto.

Bresaola met tonijnmayonaise

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Wat heb je nodig?

 



  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 3 eetlepels goede olijfolie
  • 1 zak met veldsla
  • halve ingelegde citroen - te koop in de Turkse of Marokkaanse supermarkt
  • 200 gram bresaola
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 6 eetlepels of meer mayonaise
  • 1 theelepel kappertjes
  • vers gemalen peper
  • wat gesorteerde kiemgroenten -cressen


















 

Zo bereid je het!



  1. Doe de mosterd in een ruime kom.
  2. Meng met de balsamico-azijn.
  3. Wanneer het goed is vermengd giet dan de olie erbij. Blijf kloppen.
  4. Was eventueel de veldsla, verwijder ook worteltjes. Droogdeppen en met de dressing vermengen.
  5. Verwijder van de ingelegde citroen het vruchtvlees. Snijd de schil in blokjes en meng door de veldsla.
  6. Verdeel dit over een groot bord.
  7. Haal de bresaola uit de verpakking en verdeel over de veldsla.
  8. Haal de tonijn uit het blikje en doe over in een ruime kom.
  9. Doe de mayonaise erbij en prak fijn met een vork. Vind je het te droog, doe er dan nog mayonaise bij.
  10. Spoel de kappertjes schoon en dep droog. Hak ze wat fijn en meng door de tonijn.
  11. Proef de tonijnmayonaise en voeg naar smaak peper toe.
  12. Leg op de bresaola een dot tonijnmayonaise.
  13. Verdeel de gesorteerde kiemgroenten - cressen erover.
  14. En dan... Aan tafel!


















Klik op de button hiernaast om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast. Dan komt het op mijn facebookpagina. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!

Bloemkool special

Bloemkool een saaie groente? Nou echt niet. Ik heb een special samengesteld. Daarin kan je zien hoe veelzijdig deze groente is. Je kan deze gratis en voor niets downloaden. Ik heb geen interesse in jouw email-adres.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


Bloemkool op je bord een E-zine

40+ recepten zonder vlees

40+ recepten zonder vlees.

Het is een gratis download. Het formaat is PDF. De linken zijn aanklikbaar zodat je direct naar het recept gaat.


Vertel je kennissen en vrienden over deze gratis download. Dat vind ik fijn. Want geen betere reclame dan gedeelde mond-tot-mond reclame. Ja toch - niet dan? 

Alsjeblieft, graag gedaan en jij ook bedankt! 


40+ recepten zonder vlees gratis download E-zine

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: