En dan schrijf ik in de titel - aardappelen met jus. En wat staat niet op de foto? Juist, in 1x door naar de finale. Aardappelen. Soms gaat het mis. En daar kom ik dan later achter. Nu dus. Maar het maakt niet uit. Het gaat ook om de jus en de kruiden die ik heb gebruikt.
Ik lees veel recepten waar heel veel pakjes in worden gebruikt. Een pakje juspoeder, of andere saus. Zelfs potten met soep of poedersoep. Eerlijk, ik ben niet van die manier van koken. Het is ook duurder, geloof me maar. Je raakt aan die smaken gewend, dat is waar. En ik denk ook, dat wanneer je echt aan de echte smaken moet wennen. En nee, ik ga niet alles kruiderijen afkraken. Dat is flauwekul. Ook hoef je niet 100den potjes met kruiden of specerijen in huis te halen en zelf je mixen maken. Je kan ze gewoon in de supermarkten kopen. Helaas niet in de Duitse discounters. Maakt niet uit, je doet er best lang mee. Dus doe je elders een keer boodschappen, kijk dan of je nog een heerlijke specerijenmix kan kopen.
Lees je weleens de ingredientenlijst? Doe het voor de gein maar eens. Vaak zie je zout als eerste genoemd staan. Dan weet je zeker dat daar heel veel van inzit. De volgorde wordt bepaald door de hoeveelheid. Dat wat als eerste genoemd wordt, daarvan is het meeste toegevoegd.
Een oud gezegde maar o zo waar. Want nu weet je hoe de volgorde van de ingredienten is ontstaan. Zelf koop ik het liefst gemengde kruidenmengelingen van Euroma of Verstegen. Het is vaak genoeg voor 10 porties. Maar omdat mijn huishouden uit twee volwassenen bestaat doe ik er langer mee.
Vaak zit er in die juspoederzakjes maiszetmeel. Dat bindt zo lekker. Je kan dezelfde binding krijgen met maizena. Een eetlepel oplossen in water en daarvan beetje bij beetje bij je jus gieten. Dan nog even laten koken en je hebt dezelfde gebonden jus. Een pakje maizena is goedkoop.
*Ik had de slavinken in de slowcooker gedaan. *Het programma laag gekozen en de tijd 6 uur.
*Eerst een eetlepel roomboter in de Russell gedaan. Daarop de slavinken gelegd.
*Onderwijl 2 uien gesneden en bij het vlees gedaan.
*vlak voordat ik de broccoli ging stomen, heb nog twee tomaten toegevoegd.
*Je kan deze kruidenmengeling niet zomaar in de slowcooker doen. Dat is niet lekker.
*Ik mengde een eetlepel van de kruidenmengeling met een half kopje heet water.
Hiermee breng je 'leven' in de kruiden. Zo noem ik het maar.
*De opgeloste kruidenmengeling heb ik bij de slavinken geschonken.
Nu kon de smaken in het vlees trekken.
Stomen gaat met hetzelfde apparaat.
*Twintig minuten voor we gingen eten, stoomde ik de broccoli en de aardappelen (die je dus niet op de foto zie).
Hiervoor heb ik het apparaat overgezet op stomen.
Wat mij en manlief ook beviel, waren de pure smaken. Ook hadden we allebei achteraf geen last. En wat ik nog fijner vind, het is budgetvriendelijk. Binden van saus ben ik niet zo van. Maar dat is geheel persoonlijk.
Bedankt voor je reactie.
Elisabethsmagazine is een veelzijdig online magazine. Recepten en meer vind je op deze website. Ook gratis downloads. Je hoeft hiervoor niet eerst je e-mail te delen. Nee, je kan gewoon direct beginnen met downloaden. Vergeet niet het spannende vervolgverhaal te downloaden.