Jus bij je aardappelen

Jus bij je aardappelen

Aardappelen met jus

vlees met jus zonder pakjes

Mis jij iets?

En dan schrijf ik in de titel - aardappelen met jus. En wat staat niet op de foto? Juist, in 1x door naar de finale. Aardappelen. Soms gaat het mis. En daar kom ik dan later achter. Nu dus. Maar het maakt niet uit. Het gaat ook om de jus en de kruiden die ik heb gebruikt.


Slowcooken op een gezonde manier

Ik lees veel recepten waar heel veel pakjes in worden gebruikt. Een pakje juspoeder, of andere saus. Zelfs potten met soep of poedersoep. Eerlijk, ik ben niet van die manier van koken. Het is ook duurder, geloof me maar. Je raakt aan die smaken gewend, dat is waar. En ik denk ook, dat wanneer je echt aan de echte smaken moet wennen. En nee, ik ga niet alles kruiderijen afkraken. Dat is flauwekul. Ook hoef je niet 100den potjes met kruiden of specerijen in huis te halen en zelf je mixen maken. Je kan ze gewoon in de supermarkten kopen. Helaas niet in de Duitse discounters. Maakt niet uit, je doet er best lang mee. Dus doe je elders een keer boodschappen, kijk dan of je nog een heerlijke specerijenmix kan kopen.


Volgorde

Lees je weleens de ingredientenlijst? Doe het voor de gein maar eens. Vaak zie je zout als eerste genoemd staan. Dan weet je zeker dat daar heel veel van inzit. De volgorde wordt bepaald door de hoeveelheid. Dat wat als eerste genoemd wordt, daarvan is het meeste toegevoegd.


Kennis is macht

Een oud gezegde maar o zo waar. Want nu weet je hoe de volgorde van de ingredienten is ontstaan. Zelf koop ik het liefst gemengde kruidenmengelingen van Euroma of Verstegen. Het is vaak genoeg voor 10 porties. Maar omdat mijn huishouden uit twee volwassenen bestaat doe ik er langer mee.


Binden

Vaak zit er in die juspoederzakjes maiszetmeel. Dat bindt zo lekker. Je kan dezelfde binding krijgen met maizena. Een eetlepel oplossen in water en daarvan beetje bij beetje bij je jus gieten. Dan nog even laten koken en je hebt dezelfde gebonden jus. Een pakje maizena is goedkoop.

Foto 1

Het potje met de kruidenmengeling die ik heb gebruikt.

Foto 2

De ingredientenlijst. Zoals je kan lezen, alleen maar kruiden en specerijen.

Hoe dan?

*Ik had de slavinken in de slowcooker gedaan.  *Het programma laag gekozen en de tijd  6 uur.

*Eerst een eetlepel roomboter in de Russell gedaan. Daarop de slavinken gelegd.

*Onderwijl 2 uien gesneden en bij het vlees gedaan.

*vlak voordat ik de broccoli ging stomen, heb nog twee tomaten toegevoegd.

Kruiden mengen

*Je kan deze kruidenmengeling niet zomaar in de slowcooker doen. Dat is niet lekker.

*Ik mengde een eetlepel van de kruidenmengeling met een half kopje heet water.

Hiermee breng je 'leven' in de kruiden. Zo noem ik het maar.

*De opgeloste kruidenmengeling heb ik bij de slavinken geschonken.

Nu kon de smaken in het vlees trekken.

Stomen gaat met hetzelfde apparaat.


*Twintig minuten voor we gingen eten, stoomde ik de broccoli en de aardappelen (die je dus niet op de foto zie).

Hiervoor heb ik het apparaat overgezet op stomen.

De smaaktest

We waren blij verrast door de smaken. Het was mijn eerste keer dat ik dit probeerde. Meestal knutsel ik nog wat door aan recepten. Of ik vergeet ze en bedenk wat nieuws. Maar dit was een instant-succes.

Pure smaken

Wat mij en manlief ook beviel, waren de pure smaken. Ook hadden we allebei achteraf geen last. En wat ik nog fijner vind, het is budgetvriendelijk. Binden van saus ben ik niet zo van. Maar dat is geheel persoonlijk.




Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Share by: