Bladerdeegrolletjes met beenham

Woensdag 23-12-2020

Bladerdeegrolletjes met beenham



Bladerdeegrolletjes met beenham

Bladerdeegrolletjes met beenham


Lekkers maken voor ons tweetjes

Ik wilde wat lekkers maken voor ons tweetjes. Dus ik ging op zoek naar ingrediënten die ik eigenlijk altijd in huis heb. Bladerdeeg, handig om in de vriezer te hebben. Ham, deze keer was het beenham.

 

Beenham

Heerlijke grote plakken, met een vetrandje. En geitenkaas. De geitenkaas was van die zogenaamde saladebolletjes. Met dit recept laat ik zien dat je ze niet alleen door de salade hoeft te doen.


Smaakmakers op voorraad

Mosterd en gedroogde Italiaanse kruiden zijn ook zo handig om op voorraad te hebben. Waarom zou je denken? Simpel! Je brengt snel je gerechten ermee op smaak. Een lepeltje mosterd door je jus. Wat gedroogde kruiden in een tomatensaus. Heerlijk allemaal. 

Beide heb ik gebruikt voor deze rolletjes. 


Snel gemaakt

Met dit recept wil ik laten zien dat je niet veel nodig hoeft te hebben om iets lekkers op tafel te zetten. Precies genoeg is het. Zelf hanteer ik de regel: overdaad schaadt. En ik heb een hekel aan eten weggooien. Dat vind ik zo zonde. 


Ham, deze keer was het beenham.


Recept staat onder deze foto.

Bladerdeegrolletjes met beenham

Recept is voor 2 personen.


Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

Avocado kruidenboter

Zoek je nog een bijgerecht? Dan is dit zeker een kanshebber. Lekker bij de gourmet of bij de mosselen. Of waar jij stokbrood en kruidenboter bij wilt eten. 

Klik hier voor de pagina.

Wat heb je nodig?


 

  • 4 velletjes roomboterbladerdeeg
  • 2 eetlepels mosterd (smaak en soort naar keuze)
  • 2 grote plakken (Belgische) beenham
  • 2 eetlepels geitenkaasbolletjes
  • 1 ei
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden












 

Zo bereid je het!



  1. Laat de velletjes bladerdeeg onder een vochtige doek ontdooien. 
  2. Verwarm de oven voor op 200°Celsius.
  3. Als het bladerdeeg is ontdooit, begin dan met opbouwen.
  4. Besmeer eerst met de mosterd. 
  5. Verdeel dan de ham over de bladerdeeg. 
  6. Leg er wat geitenkaasbolletjes op. (Bewaar wat voor de decoratie).
  7. Klop het ei los en smeer de randen ermee in van de bladerdeeg.
  8. Rol het deeg op.
  9. Snijd iedere rol in 4 plakken.
  10. Leg ze met de platte kant naar beneden en druk ze een beetje in.
  11. Leg er eventueel nog wat geitenkaasbolletjes op, voor het zicht. 
  12. Bestrijk iedere plak met het losgeklopte ei en bestrooi met de Italiaanse keukenkruiden. 
  13. Zet in de oven en stel de timer in op 18 minuten. Check of het mooi bruin is, niet geef het nog 2 minuten in de oven. 
  14. En dan...AAN DE BORREL OF FRISDRANK.








Ga terug naar home via onderstaande link

Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Wil je een reactie achterlaten? Je reactie wordt niet getoond op de website



Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...


Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: