Courgette met vegan Parmezaanse kaas

Courgette 

met vegan Parmezaanse kaas

Het was een test. Ik had de vegan Parmezaanse kaas gekocht in de Lidl. En natuurlijk wil ik dan proberen of het lekker is. De basis is cashewnoten. Veel rare ingrediënten zaten er niet in eigenlijk. Dat kan anders, dat heb ik ook gezien op verpakkingen. 

Of we zoveel cashewnoten moeten eten is ook maar de vraag. Want wanneer de vraag daarnaar groter wordt, moet dat ook allemaal worden geteeld. Daar heb ik ooit eens over gelezen dat dat ook niet echt goed is voor het milieu. En zo wordt het allemaal lastig. Wat is goed, wat is beter? Die discussie ga ik niet voeren. 
Er zaten nog brokjes van de cashewnoot in. Die heb ik er maar uitgevist en weggegooid. Was het lekker? Ja hoor best wel. Niet te zout en er zat een soort van kaassmaak aan. Dat kan door de edelgist komen. Omdat het goed smaakte maak ik het op. Er zijn tenslotte cashewnoten voor gesneuveld. 

Als smaakmaker heb ik de ratatouille kruiden van Euroma gebruikt. Verderop de pagina staat een link naar een ander recept met deze kruidenmengeling. 

Eet dit gerecht bij wat jij wilt. Het kan op brood met wat kaas. Of met een vegan burger of... wat jij wilt. 

ratatouille
Omdat het goed smaakte maak ik het op. Er zijn tenslotte cashewnoten voor gesneuveld. 
Recept is voor twee personen. 

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.
Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.
Ratatouille

In dit recept heb ik ook de ratatouille kruiden gebruikt.  


Klik hier voor het recept.

Wat heb je nodig?

  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels ratatouille kruidenmengeling
  • 2 eetlepels vegan Parmezaanse kaas (Lidl) of andere kaas naar keuze
  • vers gemalen peper
  • 1 vleestomaat
Zo bereid je het!

  1. Verwarm de oven voor op 200° Celsius. 
  2. Was de courgette en snijd er met een mandoline (= een vlijmscherp keukengereedschap) of met het mes dunne plakjes van. 
  3. Kwast een ovenschaal in met wat olie. Leg een laag courgette in. Bestrooi deze laag met een deel van de ratatouille kruidenmengeling. Maal er wat peper over naar smaak en strooi er wat vegan Parmezaanse kaas over. Herhaal tot de courgette op is. 
  4. Zet de ovenschaal in de oven en zet de timer op 20 minuten. Houd het in de gaten, want het kan ineens hard gaan. 
  5. Was de vleestomaat en snijd in plakken. Bak deze plakken in wat olie in een koekenpan. Maal er peper naar smaak over. 
  6. Eet het samen met de courgette. 
  7. En dan...AAN TAFEL!!! 

Wil je een reactie achterlaten? Dat kan. je reactie wordt niet getoond op de website

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Mijn insta-foto's 

Share by: