Tarte tatin met paprika en geitenkaas

06-10-2022

Recept is eerder gepubliceerd op 14-08-2013

Tarte tatin met paprika en geitenkaas


Heel Holland Bakt in 2014 - flashback

Zat ik gisterenavond naar Heel Holland Bakt #HHB te kijken en wat zie ik. Er moest een hartige taart worden gemaakt met ui. Ik kreeg een soort van flashback.


2013

In 2013 maakte ik ook tarte tatins. Weliswaar op een andere manier.

Dit recept is eerder gepubliceerd op een andere website. Maar ook in een magazine wat ik destijds maakte. 


Karamel

In de aflevering maakte ze eerst karamel.  Dat is lekker met de uien, maar met de paprika en geitenkaas gaat dat niet lekker worden. Het is al zo lastig lastig om ervoor te zorgen dat het niet zompig wordt. 

 

in plaats van geitenkaas

Ben jij geen liefhebber van geitenkaas. Kies dan voor een andere kaas. Bijvoorbeeld camembert of Danish blue. Het is belangrijk dat je het maakt zoals jij of de rest van je gezin het lekker vind.

Recept is voor vier personen.


Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Word jij ook zo blij van lekkere recepten voor twee? Heb jij veel vrienden die zitten te springen om lekkere recepten voor twee? Je kan ze nu blij maken. Zodat ze ook lekker met zijn tweetjes kunnen eten. Sharing is caring!

Wat heb je nodig?

 


  • 6 plakjes bladerdeeg 
  • 2 zoete uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • flink wat verse tijm
  • gerookte,pittige paprikapoeder
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika 
  • 200 gram zachte geitenkaas in plakjes
  • zwarte gemalen peper



Zo bereid je het!



  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien onder een natte doek. Dit voorkomt uitdrogen. 
  3. Pel de uien en snijd in stukjes. 
  4. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de uien glazig. Afblussen met de azijn. Wanneer de geur van de azijn is verdwenen, voeg dan de verse tijm en de paprikapoeder erbij. Laat nog even zachtjes smoren. 
  5. Veeg of borstel de champignons schoon en snijd in vieren. Voeg bij de ui en laat meebakken. Zorg dat het vocht geheel is verdwenen.
  6. Was de paprika’s, afdrogen en snijd in repen. 
  7. Leg een anti-aanbakvel in een boterkoekvorm. Dit is niet nodig wanneer je een anti-aanbakvorm hebt uiteraard. 
  8. Verdeel eerst de paprikareepjes op de bodem.
  9. Leg daar op goed verdeeld de geitenkaas. 
  10. Maal er de peper over en schep er dan het champignonmengsel op. 
  11. Dek af met de bladerdeeg. Prik er met een vork wat gaten in. 
  12. Bak de tarte tatin af in 30 minuten. 
  13. Omkeren voor het serveren. 
  14. En dan...AAN TAFEL!!!

Klik op de button hiernaast of hieronder om de tekst van dit recept te downloaden.

Wil jij ook mooie flyers maken? Check dan via de link. Credits voor jou en mij. Klikhier


Wil je mij iets vragen. Of heb jij misschien een hele goede tip. Plaats dat hiernaast of hieronder. Daar krijg ik bericht van via facebook. En dan kan ik daar reageren. Wat ook weer hier wordt getoond. Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Tarte tatin met paprika en geitenkaas

Neem contact met ons op

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: