Chili con halloumi

16-03-2023


Chili con halloumi


Sneller dan snel

Slowcooken is heerlijk. Maar soms moet het snel op tafel staan. Gisteren was het verkiezingsdag en mooi weer. Dat betekende naar het centrum van Middelharnis lopen. Stemmen, rondje diek en koffie drinken. Zonder gebak, want dat eten we alleen in het weekend. Behalve wanneer we een weekje weg zijn, hahaha.


Best wel moe

Na zo'n wandeling ben ik best wel moe. Het duurde ook lang voordat ik wist wat ik wilde gaan koken. Daarbij kijken we naar een spannende serie op Netflix. Tja, dan is de tijd snel voorbij. Dus er moest snel gekookt worden. Ik had wel tijd genoeg om erover na te denken. 


Gehakt of halloumi

Beide lagen in de koelkast. Ga ik voor rul bakken of balletjes. Teveel keuzes, dat moest makkelijker. Halloumi dus. Die snij ik alleen in plakken en dan 2 x 4 minuten in de Airfryer op 200 Celsius. Halverwege keren. Op de grillplaat voor de streepjes. Het staat net iets leuker.

 

Wat erbij?

De chili was echt snel gebakken in de multicooker. Hiervoor gebruikte ik de aanschroeifunctie (zie foto). De timer had ik gezet op 20 minuten. Dat was echt voldoende. Gelukkig had ik nog een groentepakket voor macaroni in de koelkast. Het was voorgesneden groenten van de Lidl


Aanrader

Chili con halloumi. Is een variatie op chili con carne. De carne is vlees en dat zit er niet in. Het is halloumi geworden. De titel maakt dat gelijk duidelijk. Dus ja, het is een aanrader.


Disclaimer: even voor alle duidelijkheid. Ik word door geen bedrijf betaald. Ook krijg ik geen producten toegezonden waar ik over moet schrijven. Alles koop ik zelf en bedenk ik zelf, en zo niet dan schrijf ik dat er ook bij.



Kip uit de GTG Multicooker Russell Hobbs

Recept is voor twee personen.

Lees onderstaande eerst voordat je naar het recept ga.

Hieronder staan de ingrediënten en mijn manier van bereiden.

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid.

Deze volgorde komt namelijk overeen met de bereidingswijze.

Teveel keuzes, dat moest makkelijker. Halloumi dus

Wat heb je nodig?

 


  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel piccadillo (houd je van pittig, neem je wat meer)
  • 1 pakket gesneden macaroni-groente 450 gram
  • 1 blikje kidneybonen
  • half pak passata en 100 milliliter water
  • peper, zout naar smaak
  • 1 verpakking halloumi
  • 1 eetlepel olie

Zo bereid je het!


Multicooker bereidingswijze

  1. Zet de multicooker aan op aanschroeien (zie foto 1). Stel de timer in op 20 minuten.
  2. Wacht tot de multicooker op temperatuur is. Dat hoor je aan de piep.
  3. Doe dan olie en de kruiden erin. Roer door.
  4. Voeg dan de groenten toe en roer goed door.
  5. Laat het zo 5 minuten staan en roer weer door.
  6. Wanneer de groente zacht en lichtbruin zijn kan de passata erbij samen met het water.
  7. Laat rustig pruttelen.
  8. Giet de bonen af.
  9. Wanneer de timer nog op 10 minuten staan kunnen de peulvruchten erbij.
  10. Haal de halloumi uit de verpakking. Dep droog en snij in plakken.
  11. Kwast de plakken in aan 1 kant met olie.
  12. Leg ze met de oliekant in de airfryer op de grillplaat. Stel de temperatuur in op 200 graden Celsius en de timer op 4 minuten.
  13. Smeer gelijk de bovenkant van de halloumi in met olie. Keer de plakken na 4 minuten. 
  14. Roer de chili nog eens door. Schep op twee borden en verdeel de halloumi.
  15. En dan...aan tafel!!

Neem contact met ons op

Volg je mij al op facebook? Doen hoor, je ziet dan direct wanneer ik een nieuw recept plaats.

Uiteraard kan je  ook op mijn facebookpagina reageren.


Je kan 1 van onderstaande logo's gebruiken om dit recept te delen met wie je maar wilt.

Vind jij het iedere week ook zo lastig om te bedenken wat je zou moeten gaan eten? Dan heb jij mazzel, want ik maak regelmatig weekmenu's. Die kan je gratis downloaden direct vanaf deze pagina. De weekmenu's zijn gevarieerd en met recepten voor ieder wat wils. Check it out!


Bol.com Algemeen Bol.com Algemeen

Liken is delen.
Wil jij mij een pleziertje doen? Ik geef jou een lekker, simpel en smaakvol recept voor twee personen. Jij waardeert wat ik doe, namelijk dit recept met je delen. Wil jij dit recept dan delen met je vrienden? Deal?! 
Dank je wel! 

Delen mag, graag zelfs...

Even een opmerking. 
Voor alle duidelijkheid, ik word door geen bedrijf gesponsord. Waarom ik merken noem ligt in het feit dat, wanneer je dit wilt maken, weet je wat ik gebruik en waar ik het koop. De producten van Verstegen en Euroma koop ik in de Jumbo, omdat ik die makkelijk kan bereiken. Daar hoef ik niet extra voor te rijden. Maar ze zijn ook te koop in de andere grote supermarkten; behalve bij de Duitse prijsvechters, helaas. 
#nospon

Share by: